Clinton Paralel’in bağışlarını iade etmiş

Paralel Yapı’nın ABD’de Demokratlar’ın adayı olması beklenen Hillary Clinton ile bazı senatörlere seçim bağışı yaptığı ve paraların iade edildiği ortaya çıktı

Giriş Tarihi 04 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 04 Haziran 2016, 01:57
Clinton Paralel’in bağışlarını iade etmiş

İÇİNDEKİLER

Aralarında İsmail Emrah Karayel, Sena Nur Çelik, Osman Aşkın Bak ve Ali Ercoşkun'un da bulunduğu bir grup AK Partili milletvekili geçen günlerde ABD'de bir dizi temaslarda bulundu. ABD'li senatörlerle yapılan görüşmelerde öncelikli konular, YPG ve PYD ile ABD'nin işbirliği yapması, FETÖ ve ABD, dünya kamuoyunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik oluşturulmaya çalışılan yanlış algılar oldu. Kayseri Milletvekili Emrah Karayel'in verdiği bilgiye göre temaslarda şunlar konuşuldu:

FETÖ'YÜ ANLATTILAR: Heyetin asıl amacı FETÖ'nün gerçek yüzünü, Türkiye'de işlediği suçları ABD'lilere anlatmaktı. Bu nedenle görüşmelerde en öncelikli başlığı bu oluşturdu. Bu konuda Türkiye'nin tezlerini anlatıldı. Bazı senato üyelerinin Paralel Yapı hakkında bilgisi olmadığı, bazılarının ise FETÖ'ye sıcak baktığı görüldü. Çünkü Paralel Yapı orada ciddi bir lobi çalışması yapmış.

İŞLEDİĞİ SUÇLAR SIRALANDI: Milletvekilleri, ABD'li meslektaşlarına FETÖ'nün Türkiye'de devletin içine sızdığı, darbeye yeltendiği, hatta Genelkurmay Başkanı'na kumpas kurarak tutuklattıklarını anlattık.

CLİNTON BAĞIŞLARI İADE ETTİ: Görüşmelerde ABD'li bazı senatörler ilginç bir gelişmeyi paylaştı. Buna göre seçimler nedeniyle ABD'deki paralel örgütün temsilcileri senatör adaylarına bağış yaptı. Hillary Clinton birçok bağışı iade etti. Bazı bağışları yapanların yıllık geliri ile yapılan bağış orantısız olduğu görüldü. Bazı senatör adayları da bu tartışmalar yüzünden Türklerden gelen tüm bağışları iade etti.

TEKSAS'TA DAVA: Heyet görüşmeler kapsamında paralel yapının ABD'nin Teksas eyaletinde işledikleri suçlarla ilgili suç duyurusunda bulunan avukat Robert Washington ile de görüştü. Washington, Teksas'taki FETÖ okullarının incelenmesi için yargıya başvurduğunu, yakında inceleme başlayacağını bildirdi. Washington, mahkemeye yaptığı başvuruda, bu hareketin illegal yollardan ülkeye insan sokup kendi eğitim kurumlarında çalıştırdığı, devletin eğitim kurumlarına sağladığı fonları hukuka aykırı kullanarak, kurdukları firmalara aktardığını belgeleri ile ortaya koyduğunu anlattı.

ERDOĞAN EN YANLIŞ ANLAŞILAN LİDER
AK Partili vekiller, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili de "Erdoğan dünyanın en yanlış anlaşılan lideri. 'Otoriter' şekilde yansıtılmaya çalışılıyor. Halbuki Türkiye'de son 12 yılda atılan tüm demokratik adımların öncülüğünü Erdoğan yapmıştır. Kendisi statükoyu yıkan liderdir" deyip Sessiz Devrim kitabının İngilizce çevirisini meslektaşlarına armağan etti. Kitapta yer alan ve AK Parti döneminde demokratikleşme için atılan adımlar senatörlerin ilgisini çekti.

DÜNDAR VE GÜL SORUSUNA YANIT
ABD'li senatörlerin bazıları basın özgürlüğü konusunu gündeme getirince AK Partili vekiller, "Türkiye'de habercilik nedeniyle tutuklu ya hükümlü gazeteci yok" dedi. Can Dündar ve Erdem Gül sorulunca da 'ABD'de CIA'nın bir operasyonu deşifre edildiğinde siz ne yaparsanız, Türkiye de onu yaptı. Sizin 'national security' (milli güvenlik) diye tanımladığınız olaydır bu' yanıtını verdiler.

SABAH