Güney’e operasyon

Paris’te PKK’lı üç kadını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ömer Güney’in beynindeki tümör büyüdü... Güney, Paris’te adı gizli tutulan bir hastanede ameliyat edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mayıs 2016 Güncelleme 21 Mayıs 2016, 01:43
Güney’e operasyon

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın başkenti Paris'te 2013 yılında 3 PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'i öldürdüğü iddia edilen Ömer Güney'in beyninden ameliyat edildiği ortaya çıktı. Son 1 yıldır beynindeki tümörden dolayı zaman zaman Paris'te bulunduğu cezaevindeki sağlık merkezine yatırılan Güney'in durumunun 10 gün önce ağırlaştığı ve doktorların acil ameliyat kararı aldığı belirtildi. Paris'te adı açıklanmayan bir hastaneye yatırılan ve hayati tehlikesi olan Güney'in 7 saat süren bir operasyon geçirdiği açıklandı. Beyne baskı yapan tümörün büyümesiyle de Güney'in vücut fonksiyonlarının olumsuz etkilendiği için acil ameliyata alınan Güney'in sağlık durumunun iyi olduğu iddia edildi. Yoğun bakımda olan Güney'in sorulara rahatlıkla tepki verdiğine dikkat çekildi. Güney'in hastalığının ağırlaşması nedeniyle babası İsmet Güney de Paris'e gitti. Baba Güney, oğlunun tutuklanmasından sonra Paris'e 10 kilometre uzaklıkta bulunan Saint Denis şehrinde işlettiği restoranı devrederek, Türkiye'ye kesin dönüş yapmıştı. Baba İsmet Güney'in tehditler nedeniyle Türkiye'ye dönüş yaptığı da iddialar arasında. Güney'in yargılandığı mahkemenin de Temmuz ayında yapılacak duruşmayı Kasım ayına ertelediği ifade edildi.

7 YILDIR PARİS'TE YAŞIYOR
Ömer Güney'in 2009 yılından beri Fransa'nın başkenti Paris'te yaşadığı belirtildi. Çevresi tarafından sevilen Güney'in böyle bir infazı gerçekleştirmesinin imkansız olduğunu düşünenler de bir hayli fazla.