Obama'nın ziyaretinde büyük skandal!

İngiltere prensi geçtiğimiz günlerde Kensington Sarayı’nda ABD Başkanı Obama ve eşini ağırladı. Obama çiftinin ağırlandığı salondaki “Zenci Uşak” isimli tablo dikkatlerden kaçmazken skandal, saksının 'Negro' yazısının önüne çekilmesiyle kapatıldı.

Giriş Tarihi 27 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 27 Nisan 2016, 12:27
Obama’nın ziyaretinde büyük skandal!

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Barack Obama'nın İngiltere Kraliyet Ailesi'ne yaptığı ziyarette skandalın eşiğinden dönüldüğü ortaya çıktı. ABD'nin siyahi Devlet Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle'in geçen cuma günü Cambridge Dükü William ile eşi Kate Middleton'ı Kensington Sarayı'nda ziyaret etmesinin ardından farklı detaylar gelmeye başladı.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, Obama'nın ziyaretinden birkaç saat önce William ve Kate çiftinin evinde hareketli dakikalar yaşandı. Duvardaki tablonun altındaki plakada yazan ve siyahilere hakaret olarak kabul edilen 'Negro' kelimesinin Obama çifti tarafından görülmesinin son anda önüne geçildi.

Görevliler tablonun üzerindeki 'Negro' yazısını bir saksı yardımıyla sakladı.

Ziyaret sırasında çekilen fotoğraflar ise "saksılı kamuflajı" ortaya çıkardı. Kensington Sarayı sözcüsünün çıkan haberler sonrasında gazetecilere yorum yapmayı reddettiği açıklandı.

İşte o tablo: