Kahraman Kemal!

Hollanda Türk genci Kemal Abiş’i konuşuyor. İntihar etmek için raylara atlayan kadını kurtardı, ülkede ‘kahraman’ ilan edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Nisan 2016 Güncelleme 22 Nisan 2016, 01:40
Kahraman Kemal!

İÇİNDEKİLER

Hollanda'nın Nijmegen kentinde polis, iki gündür sosyal medya üzerinden Kemal Abiş adlı Türk genci arıyordu. Ancak bu arama, suçlu ya da kayıp olduğu için değildi. Polis, 'teşekkür etmek için' Kemal Abiş'in peşine düştü. İntihar etmek için raylara atlayan bir genç kadını son anda ölümden kurtaran Abiş, polis ve medya tarafından kahraman ilan edildi. Pazartesi günü, Nijmegen kentinde bir genç kadın, kendisini yaklaşan trenin önüne atmak için raylar üzerinde koşmaya başladı. Bu sırada onu gören Kemal Abiş, rayların etrafındaki çitten atlayarak kadını kurtardı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis, kadını sakinleştirerek oradan uzaklaştırdı. Ancak polis, o telaş sırasında kadının hayatını kurtaran kişiye teşekkür etmeye fırsat bulamadı. Abiş de, genç kadını polise teslim ettikten sonra olay yerinden ayrıldı. Daha sonra olayın farkına varan Nijmegen Polisi, Facebook hesabından bir duyuru yaptı.

CESARETİ TAKDİR TOPLADI
Sürekli yenilenen çağrı medya tarafından da haberleştirilince Kemal Abiş, önceki gün ortaya çıktı. Polis, Abiş'i cesareti ve yardımseverliği nedeniyle kutladı. Kemal Abiş, raylar üzerinde koşan kadını görünce hiç düşünmeden çitlere tırmanıp ona doğru koştuğunu söyledi. Bir insanın hayatını kurtardığı için mutlu olduğunu belirten genç adam, bunun abartılacak bir durum olmadığını belirtti.