Teksas kanunları

İslamofobi, tüm dünyada körüklendi. ABD’nin Teksas eyaletinde yaptığı saat bomba sanılarak gözaltına alınan çocuğun ardından ikinci skandal patlak verdi. 12 yaşındaki Müslüman bir öğrenci, öğretmeninden terörist damgası yedi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Nisan 2016 Güncelleme 05 Nisan 2016, 01:34
Teksas kanunları

İÇİNDEKİLER

İslam düşmanlığı sınır tanımadı. Başta Almanya olmak üzere Avrupa ve ABD'de İslamofobi yayıldı. Terör örgütü DAEŞ'le mücadele eden dünya, tüm Müslümanlar'ı terörle yan yana getirmeye çalıştı. Bunun en çarpıcı örneği ise ABD'nin Teksas eyaletinde ortaya çıktı. First Colony Ortaokulu'na giden 12 yaşındaki Waleed Abushaaban öğretmeni tarafından terörist olmakla suçlandı.

'BURADA BOMBA VAR'
12 yaşındaki Waleed, okulda tüm sınıfa izletilen 'Hayatımın Çalımı Beckham' filmini izlerken gülmeye başladı. Öğretmeni ise "Yerinde olsam gülmezdim" diyerek çocuğa çıkıştı. Öğretmen, Waleed'in "Neden gülmemem gerekiyor?" sorusunu ise "Çünkü buradaki herkes senin terörist olduğunu düşünüyor" diye yanıtladı. Öğretmenin bu çıkışla sınıftaki tüm çocuklar "Burada bomba var" esprisi yaptı. Abushaaban olayı, "Herkes bana bakıyordu, onurum kırıldı" diye anlattı. Abushaaban'ın babası Malek Abushaaban ise "Benim çocuğum Müslüman olduğu için terörist değil. Benim çocuğum Amerikalı, burada doğdu ve o herhangi bir Amerikalı" açıklamasını yaptı. Öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı. Aile ise öğretmenin meslekten ihraç edilmesini istedi.

Waleed'in babası Malek Abushaaban, oğluna terörist damgası vuran öğretmenin meslekten atılmasını istedi.

REZALET SAATİ
Teksas'ta Eylül 2015'te evde yaptığı saati öğretmenlerine göstermek için okula götüren 14 yaşındaki Ahmed Mohamed 'bomba taşıdığı' şüphesiyle gözaltına alınmıştı. Küçük çocuk bir süre sonra serbest bırakılmıştı. Yaşanan olay ABD'de geniş yankı bulmuş ve ABD Başkanı Obama, Mohamed'i Beyaz Saray'da ağırlamıştı.