Siyaseti Barack dans et!

Obama, Arjantin ziyaretinde tango sürprizi yaptı. Dansı Brüksel patlamasının akabinde olması nedeniyle eleştirildi. Ancak, yeteneği ile tam not aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2016 Güncelleme 25 Mart 2016, 01:58
Siyaseti Barack dans et!

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Barack Obama, ailesiyle birlikte katıldığı tarihi Latin Amerika turu kapsamında Küba'dan Arjantin'e geçti. Önceki akşam, resmi ziyaretleri kapsamında ülkeye giden Obama ve ailesi, Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri'nin onuruna, Kirchner Kültür Merkezi'nde verilen yemeğe katıldı. Gecede sahne alan tango dansçısı Mora Godoy'u kırmayarak sahneye çıkan Obama, davetlilerin gözü önünde hünerlerini sergiledi.

'BEN TANGO YAPMAYI BİLMEM'
Obama'nın nasıl dans ettiği konusunda görüşü alınan Mora Godoy da, ABD Başkanı'na iltifatlar yağdırdı. Godoy, "Bana nasıl tango yapıldığını bilmediğini söyledi. Ben de ona 'Benim hareketlerimi takip edin' dedim. Dans etmeye başladıktan sonra ise o ben onun hareketlerini takip ettim çünkü o çok iyi bir dansçı" dedi. Davetlilerden tam not alan Obama'nın ardından, eşi Michelle Obama da Jose Lugones tarafından dansa kaldırıldı.



Gecenin sonunda Obama çifti, izleyenlerden büyük beğeni topladı. Ancak 'Son tango' olarak adlandırılan bu sürpriz dansı, İngiliz ve Avrupa basını eleştirerek, "Brüksel yanarken Obama tango yapıyor" yorumlarını kullandı.