Şeker bahane!

Doping skandalıyla sarsılan Maria Sharapova'nın açıklamaları olay yarattı... Kendisini savunan ünlü raket, kanında çıkan maddenin şeker ilacından kaynaklandığını söyledi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mart 2016 Güncelleme 10 Mart 2016, 02:07
Şeker bahane!

İÇİNDEKİLER

Bütün dünya Maria Sharapova'nın açıklamasını tartışıyor... Kadınlar tenisinin en önemli isimlerinden biri olan Sharapova, önceki gün yaptığı açıklamayla Avustralya Açık sırasında kendisinden alınan numunelerde yasaklı madde tespit edildiğini itiraf etti. Bu açıklamanın ardından yer yerinden oynadı. 2015 Forbes'a göre spor dünyasının en fazla para kazanan kadın sporcusu da kendisiydi. Ancak Masha'nın gelirlerinin sadece 6.75 milyon doları müsabakalardan gelirken 23 milyon doları ise sponsorluklardan kaynaklanmıştı. Sharapova'nın dopingi kabul eden açıklamasıyla hem 6 aylık bir ceza alarak bu durumdan kurtulma hem de sponsorlarıyla arasını bozmama niyeti olduğu konuşuldu. Ancak bir kısım ise Rus yıldızın samimi duygularla, dürüstçe kamuoyunu aydınlattığı görüşünü savundu. Yani Sharapova, gerçekten de söylediği gibi ailesinde bulunan şeker hastalığından korunmak için yıllardır kullandığı ilacın yasak listesine alındığını bilmemesi nedeniyle bu suçlamayla kalmıştı.

RUS ASKERLERİ DE KULLANMIŞ
Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko da, "Ne yazık ki, başka soruşturmalar da açılabilir. Söz konusu maddeyi birçok sporcu kullanmış olabilir" ifadelerini kullandı. Bu arada Meldonium'un1980'lerde Afganistan'da savaşan Rus askerlerine de verildiği ortaya çıktı. İlacın mucidi Ivars Kalvins, ilaç doping etkisi yaratmaz dedi

SPONSORLARI TERK EDİYOR
Rus yıldızın en önemli sponsorlarından Nike, sözleşmesini dondurdu. Tag Heuer ve marka elçisi olduğu Porsche ise biten sözleşmelerini yenilemeyeceklerini bildirdi. Samsung, Evian ve Avon'un ise tavrı merak ediliyor.

NEDİR MELDONYUM?
Ünlü raketin 10 yıldır kullandığını söylediği Meldonyum, WADA'nın Ocak 2016'dan beri yasaklı maddeler listesinde. İlaç direnci arttırırken, vücudun kendisini daha hızlı yenilemesine de yardımcı oluyor.