Evlilik baronu

Rupert Murdoch, Londra'da eski manken Jerry Hall ile evlendi. 4. kez dünya evine giren 84 yaşındaki medya baronu, "Bu son' dedi…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2016 Güncelleme 06 Mart 2016, 01:55
Evlilik baronu

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en güçlü medya patronu Rupert Murdoch, evlilik konusunda da zirve yaptı. Murdoch, Londra'daki ünlü St. Bride Kilisesi'nde eski manken ve oyuncu Jerry Hall ile evlendi. Bu evlilik, 84 yaşındaki Murdoch'ın dördüncü, 59 yaşındaki Jerry Hall'ın ise ilk evliliği oldu.

ÖNCE NİŞAN İLANI
Jerry Hall 1992'de Bali'de İngiliz rock grubu Rolling Stones grubunun solisti Mick Jagger ile evlenmiş, ancak yerel Hindu geleneklerine göre yapılan bu evlilik kanunen geçersiz sayılmıştı. Avustralya doğumlu, ancak şu anda ABD vatandaşı olan Rupert Murdoch ve Hall çiftinin nişanları da Times gazetesinin ilan köşesinde "Prudence, Elisabeth, Lachlan, James, Grace ve Chloe Murdoch'un babası Rupert Murdoch, Elizabeth, James, Georgia ve Gabriel Jagger'in annesi Jerry Hall ile nişanlandığını duyurmaktan sevinç duyar" şeklinde duyrulmuştu. Murdoch, kendisini İngiltere eski Başbakanı Tony Blair'le aldatan 3. eşi Wendi Deng'den 2013'te boşanmıştı. Jerry Hall'un Mick Jagger ile 23 yıllık beraberliği ise 1999 yılında son bulmuştu.

ÖZEL DAVETLİLER
Düğüne katılan isimler de son derece özeldi. İngiliz işadamları Richard Branson, Cecil Rhodes, Ken Bates, Bob Geldof, Andrew Lloyd Webber, Rebekah Brooks and Tracey Emin, Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone, efsanevi müzik grubu Beatles'in üyesi Sir Paul McCartney ve aktör Sir Michael Caine de davetliler arasındaydı. İngiltere Başbakanı Cameron'ın danışmanı başta olmak üzere, birçok siyasetçi de Murdoch'ın düğününde yer aldı.

DEV MEDYA GRUBU
News Corporation'ın sahibi olan Rupert Murdoch, geçtiğimiz yıl şirketin yönetimini oğluna devretti. Film yapım ve yayıncılığı, televizyon, kablolu televizyon programcılığı, uydu televizyon yayıncılığı, dergi ve ek yayıncılığı, gazete yayıncılığı ve kitap yayıncılığı alanlarında faaliyet gösteren Murdoch ailesinin varlıklarının toplam değeri 55 milyar dolar, yıllık geliri ise yaklaşık 25 milyar dolar. ABD, Avrupa, İngiltere, Avustralya, Asya ve Pasifik'te birçok medyası olan Murdoch, Türkiye'deki Fox TV'nin de sahibi. Medya devi, 13 uydu televizyon ağı, 127 kablolu kanal, 183 gazete, 83 dergi, 55 matbaa, 51 televizyon ve 40 radyo ile her gün 1.3 milyar kişiye ulaşıyor.