Roman havası

Rus lider Putin hakkında yolsuzluk iddiaları ortaya atıldı. Devlete ait gemicilik şirketini işleten Dmitri Skarga, Roman Abramoviç'in Putin'e rüşvet olarak 35 milyon dolarlık bir yat hediye ettiğini açıkladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ocak 2016 Güncelleme 27 Ocak 2016, 01:34
Roman havası

İÇİNDEKİLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında yabana atılmayacak rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ortaya çıktı. Chelsea futbol kulübünün sahibi Rus iş adamı Roman Abramoviç'in 2002'de Rusya lideri Vladimir Putin'e 35 milyon dolarlık bir yat hediye ettiği öne sürüldü. Bir dönem devlete ait gemicilik şirketi Sovcomflot'u işleten Dmitri Skarga, 57 metre uzunluğundaki Olympia adlı yatın devrini, kendisinin yaptığını söyledi. Skarga, "Abramoviç, yatı bir çalışanı aracılığıyla Putin'e devretti. 2002'de Mart sonunda Amsterdam'da ben de o yattaydım" dedi. Yatın idaresinin kenndisinin tarafından yapıldığı söyleyen Skarga'ya göre Olympia, Putin'e bir offshore şirketi üzerinden verildi. Yatın masrafları ise devlet bütçesinden ödendi.



57 metrelik Olimpiya isimli yatın 16 mürettebatı, bir yüzme havuzu, bir spor salonu bulunuyor.

BÜYÜK YOLSUZLUK

Amerikan Hazine Bakanlığı, Vladimir Putin'i "yozlaşmış" bir lider olarak niteledi. Amerikan Hazine Bakanlığı'nın deniz aşırı yaptırımlarından sorumlu yetkilisi Adam Szubin, BBC'ye açıklamasında Putin'in yozlaşmış bir lider olduğunu öne sürdü ve Amerikan Yönetimi'nin bunu "çok, çok uzun yıllardır" bildiğini söyledi. Szubin 2007 ve 2014'te Kremlin içinde büyük yolsuzluklar gerçekleştiğini ve bunların merkezinde Putin'in bulunduğunu iddia etti.