Barışta yokTunus

CNN, Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen Tunus Dörtlüsü ile röportaj yaptı. Bu sırada Hüseyin Abbasi Ortadoğu'da yaşanan olaylar için Türkiye'yi suçlamaya kalkınca, sunucu yayını sonlandırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Aralık 2015 Güncelleme 12 Aralık 2015, 01:45
Barışta yokTunus

İÇİNDEKİLER

Tunus Dörtlüsü Tunusta'ki geçiş konseyinde barışa sundukları katkı nedeniyle Nobel Barış Ödülü'ne layık görüldü. Ancak Barış Ödülü alan ekip gerilim ruhunu yansıttı. Dörtlü, önceki gün ödülü aldıktan sonra CNN'e konuk oldu. Norveç'in başkenti Oslo'daki törenin ardından CNN'e konuşan dörtlüden Tunus Genel İşçi Sendikası Başkanı Hüseyin Abassi burada haddini aşarak, Ortadoğu'da yaşanan olaylar için Türkiye'yi suçlamaya kalktı. Abassi, "DAEŞ'in arkasında Türkiye ve Katar'ın olduğunu, her türlü desteği verdiklerini zaten herkes biliyor" diye konuştu. Bu sözleri duyan tecrübeli sunucu Jonathan Mann dahi şaşkınlığını gizleyemedi. Ardından yayına müdahale eden CNN kanalının sunucusu, Abassi'nin sözlerini keserek, "Türkiye ve Katar'ın temsilcileri burada yok. Zaten bu iddiaları yalanlamışlardı" diye yanıt vererek yayını sonlandırdı.

'GERÇEĞİ YANSITMIYOR'
Ancak, Ortadoğu'da yaşanan terör olaylarına ve insanlık dramlarına tek ses çıkaran Türkiye'nin Tunus'taki istikrarı dahi korumak için yaptıklarını görmezden gelen Tunus Dörtlüsü'ne tepkiler yağdı. Ortadoğu strateji uzmanları ve düşünce kuruluşları Abbasi'nin sözlerinin tutarlılığı olmadığını ve gerçekle bağlantısının bulunmadığını dile getirdi. Ayrıca, İşçi Sendikası Başkanı Abassi'nin Tunus'taki Rus ekolünü temsil etiğine değinen uzmanlar, Abbasi'nin Rusya'nın etkisinde kalarak bu tür gerçek dışı sözleri söylediğini belirtti.


Tunus Genel İşçi Sendikası Başkanı Hüseyin Abbasi, Rus ekolü olmaktan vazgeçmedi. Türkiye'yi eleştirmek için CNN'e konuk oldu. Ancak, umduğunu bulamadı.