Alman hesabı

Irkçı NSU örgütü davasının baş sanığı 'Nazi Gelin', 2.5 yıl sonra ilk kez ağzını açtı! Yazılı açıklamayla, Alman devletini suçladı: Polis, cinayetler karşısında kılını kıpırdatmadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2015 Güncelleme 10 Aralık 2015, 01:35
Alman hesabı

İÇİNDEKİLER

Almanya, ırkçı cinayetlerle anıldı. "Dönerci cinayetleri" adıyla anılan kanlı olaylar, 2000-2007 yıllarında yaşandı. 8'i Türk 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresinin, seri cinayetlerdeki rolü, 2011'de kanıtlandı. NSU üyelerinden Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos ölü bulunurken, "Nazi Gelin" lakaplı Beate Zschaepe ise hücre evini ateşe verdikten sonra polise yakalandı. 2013 yılında da NSU davası start aldı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ
Bir numaralı sanık Zschaepe ise bugüne kadar ağzını açmadı. Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde dün görülen davanın 249. duruşmasında ise "Nazi Gelin", 2.5 yıl sonra avukatı aracılığıyla yazılı açıklama yaptı. 53 sayfalık ifadesini avukatı Mathias Grasel okudu. 10 cinayet, 15 banka soygunu ve iki bombalı saldırıdan sorumlu tutulan Nazi Gelin, cinayetlerden ölen sanıklar Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt'ı sorumlu tuttu. Zschaepe, ölen 2 sanıkla da gönül ilişkisi yaşadığını aktardı. Cinayetleri NSU örgütünün işlediğini itiraf eden Nazi Gelin, NSU üyesi olduğu ve cinayetlere katıldığı yönündeki suçlamaları reddetti, Alman devletini ise şu sözlerle suçladı: "Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt, Türk toplumu arasında korku yaymak için bombalı saldırılar gerçekleştirdi. Bu suçların işlendiğini sonradan öğrendim. Saldırıları engelleyemediğim için kendimi ahlaki olarak suçlu buluyorum. Mundlos ve Böhnhardt'ın işlediği suçlar nedeniyle tüm kurbanlar ve ailelerinden özür diliyorum. Cinayetlere Alman polisi müdahale etmedi. Göz yuman Alman devleti, en az bu terör örgütü kadar suçlu."

Yaptığı yazılı savunmayla herkesi şoke eden "Nazi Gelin" lakaplı Zschaepe, "10 cinayeti ve iki bombalı saldırıyı engelleyemediğim için kendimi ahlaki olarak suçlu buluyorum" dedi. Her şeyden, ölen sanıklar Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt'ın sorumlu olduğunu belirterek, örgütün suçlarını daha sonra öğrendiğini ancak korktuğu için sustuğunu iddia etti.