İhtimal var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Rus mevkidaşı Putin'in Paris'te görüşme ihtimali ortaya çıktı. Kremlin'deki bazı danışmanların, Putin'e, 'Erdoğan'la görüşmenizi ihtimal dışı tutmayalım' dediği iddia edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Kasım 2015 Güncelleme 29 Kasım 2015, 00:00
İhtimal var

İÇİNDEKİLER

Türk hava sahasını sürekli ihlal eden Rus uçağını düşürmemizle başlayan kriz, hala sıcak. Rusya, bazı yaptırımları hayata geçirirken, Kremlin'deki birkaç danışmanın olayı yumuşatma niyetinde olduğu ortaya çıktı. ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri tarafından dışlanan Rusya'nın, 24 Kasım'a kadar yakın dostu olarak gördüğü Türkiye ile yaşadığı uçak krizinin devam etmesi halinde, bölgede yalnızları oynayacağına dikkat çekildi. Kremlin'deki analistlerin danışmanlara verdiği raporda, "Türkiye ile ilişkilerimizin kötü olması, kısa sürede bizim için de sorunların baş göstermesi anlamına gelir. O nedenle diyalog mekanizmalarını kapatmamalıyız.

BÜYÜK FIRSAT...
Çünkü ABD ile en ağır yaşadığımız sorunlarda bile, diyalog hep vardı. O nedenle Paris fırsat olabilir" denildi. Danışmanların da Putin'e "Paris'te görüşme kanallarını kapatmak doğru olmayabilir" şeklinde bir ifade kullandıkları belirtildi. Benzer bir açıklama da Türkiye'den geldi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan ve Putin'in yarın Paris'te gerçekleştirilecek İklim Değişikliği Zirvesi'ne katılmasının bir fırsat olduğunu belirtti. Zirvede ikili görüşmenin ihtimal dahilinde bulunduğunu ancak bu konuda bir planın yapılmadığına dikkat çekildi.

Rus halkı da gerilimden yana olmadığını gösterdi. Ülkede yapılan kamuoyu yoklamalarında, 'Türkiye ile ilişkilerin bozulmasını istemeyenlerin' oranı yüzde 60'ın üzerinde çıktı.