'Türkler Putin'e ders verdi'

İngiliz gazetesi Daily Telegraph Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesine ilişkin haberinde 'Türkler Putin'e ders verdi' ifadelerine yer verdi.

Giriş Tarihi 25 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 25 Kasım 2015, 10:51
’Türkler Putin’e ders verdi’

İÇİNDEKİLER

İngiltere'de yayınlanan Daily Telegraph gazetesi, Rus savaş uçağının Türk hava sahasında düşürülmesini yorumlayarak, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir ders aldığını yazdı.

Gazetenin savunma editörü Con Coughlin, "Putin eğer ateşle oynarsa, sonunda yanacak" başlığı ile ele aldığı köşe yazısında, Rusya'nın bugüne kadar Gürcistan'dan Kırım'a, Doğu Ukrayna'dan Baltıklara ve Suriye'ye birçok bölgede ülkelerin içişlerine karıştığını hatırlatarak, NATO'nun, Putin'i diğer ülkelerin sınırları ile ilgili ukala tutumunu gözden geçirmeye ikna etmek için fazla bir şey yapmadığını iddia etti.



TÜRKLER RUSLARA DERS VERDİ
Gazete, Rusya'nın Türk hava sahasını daha önce de ihlal ettiğini belirterek, olayı "Türkler Ruslara ders verdi" şeklinde yorumladı.

Putin'in, Türkiye'nin çıkarlarını koruma noktasında kararlı olduğunu anlayamadığını söyleyen Coughlin, Rusların, Türkiyenin etnik müttefiklerine saldırmasına göz yummasının beklenmemesi gerektiğini bu durumun Türkiye ile Rusya'yı askeri olarak karşı karşıya getirebileceğini yazdı.