Off Avrupa!

Paris saldırıları sonrası, panik tüm Avrupa'ya yayıldı. Olağanüstü hal uygulaması Belçika'ya sıçradı. Brüksel güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çekti. 20 bin asker sokağa indi. Tüm dükkanlar, restoranlar kapandı. Birçok noktada sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Kasım 2015 Güncelleme 22 Kasım 2015, 01:57
Off Avrupa!

İÇİNDEKİLER

13 Kasım günü Paris tam manasıyla 'Kanlı Cuma'yı yaşadı. Şehir merkezinde 7 noktaya yapılan eş zamanlı saldırılarda 132 kişi can verdi, şehir kan gölüne döndü. DAEŞ'in üstlendiği saldırı sonrası Fransa başta olmak üzere tüm Avrupa ülkeleri büyük panik yaşadı. Sınırlar kapatıldı, uçak seferleri iptal edildi, bazı milli maçlar bile ertelendi. Gösteriler, konserler de iptal edilirken halk ise sokağa çıkmakta tereddüt etti. Saldırının ardından 9 gün geçti ancak Avrupa'da yaşanan dehşetin izleri bir türlü kapanmadı. Hatta gün geçtikçe diğer ülkeleri de kaplamaya başladı. Dün ise Brüksel'de bir saldırı ihbarı alan Belçika hükümeti, tam manasıyla şehri kapattı. En yüksek güvenlik önlemini içeren 4. seviyeye alınan Brüksel'de kırmızı alarm verildi. Tüm metrolar üç gün süreyle kapatıldı. Şehrin en önemli alışveriş merkezlerinin, lüks restoranlarının bulunduğu caddeler, bulvarlar halka kapatıldı. Tüm dükkanlar kepenk indirdi. 20 bin asker şehre indi, birçok noktada sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Saldırının şokunu atlatamayan Paris'te de Eyfel Kulesi, Şanzelize başta olmak üzere halkın akın ettiği tüm noktalar hafta sonu olmasına rağmen bomboştu. Avrupa'nın birçok önemli şehrinde de görüntüler farklı değildi...


BURASI BRÜKSEL HAYAT DURDU
Şehrin en önemli noktası olan Waterloo Bulvarı, hayalet caddeye döndü. Bulvarda askerler ve askeri araçlar cirit attı. Saldırı ihbarı yapılan Brüksel'de bir günde şalterler indirildi. Metro üç gün boyunca kapatıldı. Şehirdeki tüm etkinlikler iptal edildi.


BURASI PARİS HER ŞEYİ BOMBA DİYE PATLATTILAR
Şanzelize'de park halinde bir motora şüpheli muamelesi yapıldı. Cadde kapatıldı. Bomba imha ekipleri motorsıkleti patlattı.


BURASI ROTTERDAM YABANCI PLAKALI HER ARAÇ DURDURULDU
Hollanda'nın Rotterdam şehrinde bir ihbar üzerine en başta Belçika plakalılar olmak üzere tüm yabancı plakalı araçlar durdurulup kapsamlı şekilde arandı.

+
BURASI MADRİD HER DELİĞE BAKTILAR
Real Madrid-Barcelona arasındaki maç nedeniyle güvenlik en üst seviyeye çekildi. 35 bin güvenlik gücü sokağa indi. Rögar kapakları bile tek tek arandı.


BURASI LONDRA METROLAR KAPATILDI
İngiliz istihbaratı, ülkedeki DAEŞ hücrelerinin Suriye'ye gitmek yerine İngiltere'de saldırı planladığı haberini aldı. Birçok metro istasyonu kapatıldı.