Ankara alarmda

300 bin kişinin katili Beşar Esed ve Rusya, Türkmenler'i hedef seçti. Türkmen Dağı'na birer tonluk bombalar yağdırdı... Ankara da saldırılar nedeniyle alarma geçti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Kasım 2015 Güncelleme 22 Kasım 2015, 01:22
Ankara alarmda

İÇİNDEKİLER

Eylül ayı başından bu yana Rus savaş uçaklarının bombaladığı Türkmen Dağı'na yönelik Beşar Esed'in ordusu da Perşembe günü kara harekatı başlatmıştı. Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısındaki Suriye'nin Bayırbucak Türkmenleri bölgesine başlatılan saldırıları, Ankara'yı da harekete geçirdi. Rusya'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Bayırbucak bölgesindeki stratejik öneme sahip Derhanne, Kızıldağ ve Fırınlık köyleri çevresinde çatışmaların sürdüğü belirtildi. Rusya, Akdeniz açıklarındaki gemiden de yoğun bombardıman başlattığı için dün kritik Türkmen Dağı bölgesinin ve Kızıldağ'ın bir kısmının askeri olarak düştüğü gelen haberler arasında.

GÖÇE ZORLADILAR
Bombardımandan kaçan 200 kadar Türkmen, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ne giriş yaptı. Kaçanların büyük bir çoğunluğu ise Suriye tarafındaki Yamada bölgesine geçici olarak intikal etti. Türkiye'ye 500 metre uzaklıktaki Yamada Kampı'na yaklaşık 10 bin Türkmen'in yerleştiği açıklandı. Geri kalan 5 bin kişi ise Türkiye'ye gelmek için yola çıktı. Kaynaklar, iç savaşın başladığı günden bu yana Türkmenlerin yaşadıkları bölgeleri terk etmek istemediklerini, ancak Esed güçlerinin son günlerde Rusya'nın da desteğiyle Bayırbucak Türkmen bölgesine düzenlediği hava destekli kara harekatının Türkmenleri göç etmeye mecbur bıraktığını belirtti.




'ÇOK ZOR DURUMDAYIZ'
Kaynaklar Esed güçlerinin Türkmenlere yönelik başlattığı operasyonun tüm yoğunluğu ile devam ettiğini belirtti. Dün sabah erken saatlerde yine Türkmenlerin yaşadığı Kasap Tepesi'ne karadan ve havadan yoğun saldırı başlatıldığı öğrenildi. Suriye Türkmen Meclisi Üyesi Saadettin Molla, "Bu bölgenin düşmesi halinde otomatik olarak da Lazkiye'nin tamamı düşmüş oluyor. Bir tonluk füzeler kullanıyorlar. Rus kanallarının, Lazkiye Havaalanı'ndaki bir tonluk füzeler, misket füzelerin kullanımını canlı yayında gösteriyor. Rus silahlarına karşı yapacak hiçbir şeyimiz yok. Binlerce yaralımız var. Ama mücadelemiz devam ediyor" dedi. Esed'in katil uçakları ve Rusya'nın ölüm bombaları, dünya medyası tarafından görülmedi.

DÜNYA MEDYASI GÖRMÜYOR
Başta İngiliz medyası olmak üzere ABD ve Alman medyası, saldırılarla ilgili hiçbir habere yer vermedi. Alman Bild, "Putin'in hiç şakası yok. Suriye'de IŞİD'e karşı en büyük operasyonlara imza attı. Rusya, IŞİD'le savaşıyor. 600 terörist Rus uçakları tarafından öldürüldü" diye yazdı. Ancak Bayır Bucak Türkmenleriyle ilgili katliamları, okuyucularına aktarmadı.