Terör propagandası yapan siteler kapatılıyor

Paris Emniyet Müdürlüğü, 13 Kasım'da başkenti kana bulayan terör saldırılarının ardından ilan edilen gösteri yasağını 30 Kasım'a kadar uzatma kararı aldı. Yeni yasaya göre terör propagandası yapan internet siteleri ve sosyal medya ağları da kapatılacak. Fransa'nın bu kararının ardından sosyal medya kullanıcıları 'Türkiye'de de terör örgütü propagandası yapan siteler kapatılsın' çağrısı yaptı...

Giriş Tarihi 21 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 21 Kasım 2015, 18:24
Terör propagandası yapan siteler kapatılıyor

İÇİNDEKİLER

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada "Paris bölgesinde kamuya açık yerlerde gösteri yasağı 30 Kasım gece yarısına kadar yasaklandı" ifadesi kullanıldı.

Terör saldırılarının ardından Paris'te gösteriler bir hafta süreyle yasaklanmıştı.

Fransa parlamentosunda dün ülkede üç ay süreyle olağanüstü hal uygulamasını öngören yasa tasarısı kabul edilmişti.

Olağanüstü hal yasası uyarınca güvenlik güçleri, makul şüphe gerekçesiyle hiçbir kanıta gerek duymadan aramalar yapılabilecek. Ancak aramalar avukatlar, hakim ve savcılar, milletvekilleri, senatörler ve gazetecilerin iş yerlerini kapsamayacak.

TERÖR PROPAGANDASI YAPAN SİTELER VE SOSYAL MEDYA AĞLARI KAPATILACAK

Yeni yasaya göre, terör propagandası yapan internet siteleri ve sosyal medya ağları kapatılabilecek. Kamu düzenini tehdit ettiği düşünülen kişiler ev hapsinde tutulabilecek ve terörizmle ilgili olduğu değerlendirilen kişilerin etraflarıyla iletişimi kesilebilecek.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında 130 kişi hayatını kaybetmiş, 351 kişi yaralanmıştı. Altı ayrı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti.

Çarşamba günü Paris'in kuzey banliyösü Saint-Denis'de güvenlik kuvvetlerinin düzenlediği operasyonda, saldırıların arkasındaki isim olarak bilinen Belçika vatandaşı Abdelhamid Abaaoud ve beraberindeki iki terörist ölmüştü.

TÜRKİYE'DE DE TERÖR PROPAGANDASI YAPAN SİTELER KAPATILSIN
Fransa'nın bu kararının ardından sosyal medya kullanıcıları TİB ve Emniyet'e açık çağrıda bulundu. "Türkiye'de de terör örgütü propagandası yapan FETÖ ve PKK siteleri kapatılsın"