Bu nasıl insanlık?

Ege'de yeni bir trajedi ortaya çıktı. Yunanlılar, yardım isteyen göçmenlerin botunu batırdı. Vahşete Türk ekipler 'dur' dedi. 58 kişiyi kurtardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2015 Güncelleme 21 Kasım 2015, 00:00
Bu nasıl insanlık?

İÇİNDEKİLER

Yunanistan bir vahşete daha imza attı! Aydın Didim açıklarında 12 Kasım 2015 tarihinde saat 04.19'da Yunanistan'a geçmek isteyen mülteciler yardım ihbarında bulundu. Bu ihbara hem Türk Sahil Güvenlik ekipleri hem de Yunanlılar yanıt verdi. Saat 06.00 sularında görevli Türk Sahil Güvenlik botu göçmenlerin içinde bulunduğu lastik botu tespit etti. Ekipler, önleme manevralarıyla botu durdurmaya çalıştı. Ancak, bu sırada olay yerine "LS- 060" borda numaralı Yunanistan Sahil Güvenlik unsuru da gitti. Göçmenler umut gördükleri Yunan gemisine yanaştı. Ancak, Yunanlı ekipleri önce bottaki göçmenleri demir çubuklarla darp etti. Daha sonra botu patlattı. Mülteciler denize düşünce de olay yerinden hızla uzaklaştı. Bu anlara tanık olan Türk ekipler, can pazarının yaşandığı alana gitti. Suriye uyruklu 58 göçmeni sağ olarak kurtardı.

Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, demirlerle göçmenleri darp ettikten sonra, ucu kancalı bir demirle botu patlattı. Göçmenlerin suya düşmesiyle hızla uzaklaştı. Türk ekipler de kurtardıkları göçmenleri, Didim Limanı'na götürüp hastanelere sevk etti.