Katliam salonu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Kasım 2015 Güncelleme 16 Kasım 2015, 01:40
Katliam salonu

İÇİNDEKİLER

DAEŞ'li canlı bombalar, Fransa'nın başkenti Paris'te 6 ayrı noktada saldırı düzenledi. Bunlardan biri de Bataclan Konser Salonu idi. Konser salonunda yaklaşık 90 kişinin ölümüne neden olan üç saldırgandan birinin Cezayir asıllı Fransız vatandaşı Ömer İsmail Mostefai (29) olduğu belirlendi. Mostefai'nin ailesinin yaşadığı evlere baskın düzenledi. Baskınlarda teröristin babası, kardeşi ve eşi gözaltına alındığı bildirildi.

Terör saldırılarını ardından sadece Bataclan Konser Salonu'nda yaklaşık 90 kişi can verdi. Dehşet görüntüler ise katliamın boyutlarını gözler önüne serdi.



KATLİAMDA BELÇİKA BAĞLANTISI
Paris'teki terör saldırısına ilişkin dün önemli gelişmeler meydana geldi. Belçika antiterör birimleri, Bataclan Konser Salonu saldırısında kullanılan siyah renkli aracın, Belçika plakalı olması ve Belçika'da yaşayan bir Fransız vatandaşı tarafından kiralandığının tespit edilmesinin ardından harekete geçti. Belçika polisi, saldırıyla bağlantılı olarak 7 kişiyi gözaltına aldı. Saldırıya karışanlardan 3'ünün kardeş olduğu iddia edildi. Kardeşlerden birinin saldırıda öldüğü, diğerinin Belçika'da gözaltına alındığı, Salah Abdeslam adlı kardeşin ise kaçtığı ortaya çıktı. Brüksel doğumlu Abdeslam'ın 26 yaşında olduğu belirtildi. Öte yandan Belçika devlet televizyonu RTBF, Paris saldırganlarından ikisinin Belçikalı olduğunu bildirdi. Bir teröristin yanında ise Suriye pasaportu bulunduğu kaydedildi. Stade De France önünde bombayı patlatan intihar bombacısı Ahmed Almuhamed'in Sırbistan, Macaristan ve Avusturya üzerinden Paris'e gittiği iddialar arasında.