Kafeslerin yeni sultanı

Kafes dövüşleri UFC kadın horoz sıklet ünvan maçı nefes kesti.H olly Holm cehennem meleği lakaplı yenilgisiz şampiyon Ronda Rousey'i ezdi geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Kasım 2015 Güncelleme 16 Kasım 2015, 00:00
Kafeslerin yeni sultanı

İÇİNDEKİLER

Yenilgisiz şampiyon Ronda Rousey'in serisini Holly Holm bitirdi. Kadın Horoz Sıklet Şampiyonu Ronda Rousey, Avustralya'da yapılan UFC unvan maçında rakibi Holly Holm'a yenildi. Daha önce yenilgisi olmayan 'Cehennem Meleği' lakaplı Ronda Rousey, böylece ilk yenilgisini aldı. Holly Holm rakibini nakavt ederek altın kemeri rakibinden almış oldu. Avustralya'da düzenlenen UFC 193'te Ronda Rousey ile Holly Holm karşılaştı. Kafes maçlarının kadın sultanı Rousey ile Holm merakla beklenen maçlarını yaptı. 2 yenilgisiz dövüşçünün mücadelesi büyük bir sürpriz ile sona erdi. 2'nci roundda attığı bir 'Head Kick'(Kafa vuruşu) tekmenin ardından indirdiği Rousey'i yerde yumruk yağmuruna tuttu. Rakibini hareketsiz bırakan Holm maçı teknik nakavt ile kazandı. Hakemin araya girmesi ile biten maçta 28 yaşındaki 2008 Olimpiyatları judo 3'üncüsü Rousey'in 13'üncü maçında yenilgisizlik serüveni bitti.

İki yenilgisiz sporcu ünvan maçına çıktı. 34 yaşındaki boks ve kikboks ustası olan Amerikalı Holly Holm 10'uncu maçında da yenilgisizliğini koruyup, kariyerinde büyük bir başarı elde etti.