Fransa'nın 11 Eylül'ü

Teröristler, Paris'i kan gölüne çevirdi. Düzenlenen 5 ayrı saldırıda en az 60 kişi can verdi, yüzlerce kişi de yaralandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Kasım 2015 Güncelleme 14 Kasım 2015, 01:52
Fransa’nın 11 Eylül’ü

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın başkenti Paris, dün gece terör saldırılarıyla sarsıldı. İlk saldırı, Fransa-Almanya dostluk maçının oynandığı Stade de France'ın yakınında meydana geldi. Düzenlenen bombalı saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Stadta maçı izleyen Cumhurbaşkanı Hollande, bomba seslerinin duyulması üzerine korumaları tarafından hemen güvenlik bir şekilde dışarıya çıkartıldı. Silahlı saldırganlar stadın yanında bulunan bir restoran ve bir AVM'yi bastı.

SALONDAKİ 100 KİŞİ REHİN ALINDI
Masum insanların üzerine kurşun yağdırdı. Bataclan Konser Salonu'nunu da basan teröristler, içeride bulunan en az 100 kişiyi rehin aldı. Salonda rastgele ateş açan saldırgarlar, rehinelerden 15'ini öldürdü. Saldırganların konser salonunda "Eylemlerimiz Suriye için" dedikleri iddia edildi. Tüm dünyayı şoka sokan 5 eşzamanlı saldırıda toplam 60 kişi hayatını kaybetti.

ÜLKEDE SINIRLAR KAPATILDI
Yüzlerce kişi de hastanelerde tedavi altına alındı. Kan gölüne dönen Paris'te vatandaşlara 'evden çıkmayın' uyarısı yapıldı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırıların ardından ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildiğini ve teröristlerin kaçmasını önlemek için sınırların kapatıldığını açıkladı. Hollande, orduya da talimat vererek teröristlerin yakalanmasını istedi. ABD Başkanı Obama, Fransa'nın en eski müttefikleri olduğunu ve yardım için Fransa'nın her zaman yanında olacaklarını açıkladı.

TERÖRİSTLERİN BASTIĞI RESTORAN CHARLİE HEBDO'YA KOMŞU
PARİS'te dün akşam saldırıya uğrayan restoran Charlie Hebdo binasına çok yakın bir noktada bulunuyor. Teröristler, 7 Ocak 2015 tarihinde Charlie Hebdo'nun Paris'teki ofisine basmış, 11 kişiyi öldürmüştü. Kanlı saldırının ardından tüm dünya liderleri, Paris'te yürüyerek terörü lanetlemişti.