İsrail terörü

Bebek katili İsrail, yine terör estirmeye devam etti. Askerler, Filistinli bir kadını daha katletti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Kasım 2015 Güncelleme 09 Kasım 2015, 01:09
İsrail terörü

İÇİNDEKİLER

Gazze'de katliam yapan İsrail, yine terör estirdi. İsrail askerlerinin, Filistinliler'e yönelik saldırılarının ardı arkası kesilmedi. Siviller yine hedef seçildi. İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşim yerinde Filistinli bir kadın daha katledildi. Olay, İsrail polisinin Nablus şehri yakınlarında "aracını üzerlerine sürerek dört İsrailliyi yaraladığı" öne sürülen bir Filistinlinin öldürmesinin ardından gerçekleşti. İsrail işgali altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs ile Gazze'nin çeşitli bölgelerinde neredeyse her gün, "saldırı girişiminde bulunduğu" iddia edilen Filistinliler, İsrail güçlerinin açtığı ateşte hayatını kaybediyor. Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Doğu Kudüs ile Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki Yahudi yerleşim yerlerinin tamamı illegal kabul ediliyor.

BİR AYLIK BİLANÇO
İsrail terörü, tüyler ürpertti. Sadece Ekim ayında Kudüs'te yaşayanlar terörün boyutlarını gözler önüne serdi. 18 Filistinli öldürüldü, 160 kişi yaralandı. 135 çocuk gözaltına alınırken, 485 kişi tutuklandı. Onlarca kişi ise evsiz kaldı.


Filistinli sivilleri hedef alan İsrail askerlerine tepki yağdı. Son bir ayda 160 Filistinli'nin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralandığı açıklandı.