İsrail askeri Filistinli öğrencileri vurdu

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerm kentinde bir üniversiteye müdahalesi sırasında bazı öğrencilerin yaralandığı ve onlarca kişinin göz yaşartıcı gazdan etkilendiği bildirildi.

Giriş Tarihi 08 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 08 Kasım 2015, 19:44
İsrail askeri Filistinli öğrencileri vurdu

İÇİNDEKİLER

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, Tulkerm'deki Filistin Teknik Üniversitesi kampüsüne plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahalede bulundu.

Bazı öğrencilerin plastik mermi isabet etmesi sonucu yaralandığı mübadelede, onlarca kişinin de göz yaşartıcı gazdan etkilendiği ve üniversite yönetiminin öğrencileri tahliye etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Öte yandan üniversite yakınlarında öğrenciler ile çıkan arbedede, İsrail askerlerinin gerçek mermi de kullandığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin müdahalesi sırasında, biri gerçek, diğeri plastik mermi isabet eden 2 Filistinlinin yaralandığını duyurdu.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarıyla bölgede giderek tırmanan gerginlik ciddi boyutlara ulaşırken, ekim ayının başından bu yana İsrail güçlerinin saldırıları sonucu 70'ten fazla Filistinli hayatını kaybetti. Aynı dönemde 10 İsrail vatandaşı da uğradıkları münferit saldırılarda öldü.