Geliyorlar

Rusya-İran-Şii milisler ve Hizbullah, Esad ordusuna destek verdi. İttifak, Halep'e ulaşınca Suriyeliler yollara düştü. 100 bin göçmen üç gün içinde Türkiye sınırına ulaşacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2015 Güncelleme 25 Ekim 2015, 01:02
Geliyorlar

İÇİNDEKİLER

Rusya'nın havadan, rejimin ise karadan saldırdığı Halep'in güney kırsalından sivillerin göçü arttı. Bölgedeki insani yardım kuruluşları yerinden olanların sayısının 100 bini geçtiğini söyledi. Hizbullah, İran ordusu ve Şii milislerle desteklenen rejim, Rusya'nın havadan desteğiyle iki hafta önce başlattığı operasyonlarda ilk kez ilerleme kaydetti. Halep'in güney kırsalında binlerce sivil, Rus bombardımanına maruz kalan yerleşim alanlarına göre daha güvenli sayılabilir bölgelere sığındı. Muhaliflerle rejim güçleri arasındaki çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalanlardan bazıları, yakın bölgelerdeki akrabalarına sığınırken on binlerce Suriyeli bir kez daha Türkiye yoluna düştü. Güvenliği olmayan yollara çıkan göçmenler kırsalda yaşam mücadelesi veriyor.

Binlerce sivil, yanında taşıyabildiği eşya ve erzakla hayata sarılmaya çalışıyor. Temel ihtiyaçların olmadığı yollarda yemek bile bulunamıyor.