Mısır'da patlama

Ariş kentinde yola yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu bir subay öldü - Giza'da meydana gelen patlamada, 2'si polis 4 kişi yaralandı

Giriş Tarihi 23 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 23 Ekim 2015, 15:01
Mısır’da patlama

İÇİNDEKİLER

Mısır'ın Kuzey Sina vilayetine bağlı El-Ariş kentinde önceden yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir subayın öldüğü, 3 askerin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından önceden Ariş kenti girişindeki yola yerleştirilen patlayıcı güvenlik güçlerine ait aracın geçişi sırasında infilak etti. Olayda bir subay hayatını kaybetti, 2 asker yaralandı.

Öte yandan, Giza kentinde meydana gelen bombalı saldırıda, 2'si polis 4 kişi yaralandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, vatandaşlar Giza kentinde turistik bir otel yakınına bırakılan şüpheli paketi güvenlik güçlerine ihbar etmesi sonucu polis ekipleri olay mahalline geldi. Bomba imha uzmanının paketi etkisiz hale getirmeye çalıştığı esnada infilak etmesi sonucu 2'si polis 4 kişi yaralandı.

İki saldırının da sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Kuzey Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların bölgede etkin olduğu belirtiliyor.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Kuzey Sina olmak üzere birçok ilde "terörist" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik, "güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri" gerekçesiyle operasyonlar gerçekleştiriyor.