Haklısın Azizim

Kimya dalında Nobel Ödülü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar, kendisine 'Kürt müsünüz?' diye soran BBC'yi sert dille eleştirdi: Allah'ın gavuru ortalığı karıştırıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2015 Güncelleme 19 Ekim 2015, 01:34
Haklısın Azizim

İÇİNDEKİLER

NOBEL Kimya Ödülü'nü kazanmasının ardından etnik kökeni tartışılan Prof. Dr. Aziz Sancar, "Türk olduğunu unutmayacaksın. 'Ben Türk'üm' dediğinde kendinizle gurur duyacaksınız ki, karşınızdaki adam da size hürmet göstersin" dedi. Kendisini arayan BBC muhabirinin ilk sorusunun, "Kürt müsünüz, Arap mısınız?" şeklinde olmasını 'saygısızlık' olarak niteleyen Prof. Dr. Sancar, "Kızıyorum ona, çünkü bunlar Allah'ın gavuru, orayı karıştırdılar yüz yıl önce, hâlâ karıştırıyorlar. İngiltere'de kaç çeşit etnik grup var, ben sana soruyor muyum? ABD'de Katolik'i var, Alman'ı, İngiliz'i var. Nerelisin deyince 'Amerikalı' diyor, o kadar" dedi.

3 MİLYON TL TÜRKEVİ'NE
Türkiye'nin gururu olan Prof. Dr. Sancar, 3 milyon TL'lik Nobel para ödülünü nasıl kullanacağını da, "ABD'deki Türkevi'ni sağlam bir temele koymak istiyoruz. Bu parayı o vakfa yatıracağız" sözleriyle açıkladı.