Son gaz kaza

Rusya'daki Formula 1'de feci bir kaza yaşandı. Toro Rosso'nun pilotu Carlos Sainz Jr. bariyerlere çarptı. Genç pilot hastaneye kaldırıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2015 Güncelleme 11 Ekim 2015, 00:00
Son gaz kaza

İÇİNDEKİLER

Formula 1'de bugün yapılacak Rusya Grand Prix'si öncesi yürekler ağza geldi... Rusya Grand Prix'si öncesi yapılan antrenman turlarında Toro Rosso takımının pilotu Carlos Sainz Jr., dün yapılan antrenman turlarında çok ciddi bir kaza geçirdi. Genç pilot, seans başladıktan yaklaşık 20 dakika sonra aracının kontrolünü kaybederek pis dışındaki bariyerlere çarptı. Sainz'ın 13'üncü virajda çok hızlı gittiği esnada hızını alamayarak yol kenarındaki duvara vurduğu, ardından aracının koruyucu panellerin altına girdiği ve orada sıkıştığı görüldü. Aracın içinde sıkışıp kalan 21 yaşındaki pilot, sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldıktan sonra piste inen helikopterle yakındaki hastaneye kaldırıldı.

TURLAR İPTAL EDİLDİ
Çaylak pilot Sainz'ın kazanın ardından sedyeye konulduktan sonra parmağıyla 'iyiyim' işareti yaparak durumunun ciddi olmadığını bildirdi. Ancak, helikopter ile hastaneye kaldırılan genç pilotun durumunun henüz netlik kazanmadığı ifade edildi. Bu kazanın ardından ise antrenman turları iptal edildi.