Kabe'de facia

Kutsal topraklardan acı haber geldi. Aşırı rüzgar ve yıldırım, Kabe'nin üzerine dev vinci devirdi. Can pazarının yaşandığı alanda 2'si Türk, 87 hacı adayı hayatını kaybetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2015 Güncelleme 12 Eylül 2015, 01:24
Kabe’de facia

İÇİNDEKİLER

HAC görevini yerine getirmek için kutsal topraklara giden hacı adayları, büyük bir facia ile karşılaştı. Mekke'de dün ikindi namazından sonra saat 18:00 sıralarında Kabe'nin inşaasında kullanılan vinçlerden biri, aşırı rüzgar ve yıldırım düşmesi sonucu yerinden koptu. Büyük bir hızla Kabe'nin üzerine düştü. O sırada tavah halindeki hacı adayları, vincin altında kaldı. Tam bir can pazarı yaşandı. Facia üzerine ambulanslar seferber edildi. Faciada 87 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında Abdulkadir Gökmen ve Erol Karaağaçlı adlı Türk hacı adaylarının olduğu belirtildi. 184 yaralıdan 19'unun da Türk olduğu öğrenildi.

DEHŞETİN TANIĞI ANLATTI
Kabe'de görevli doktor Muhammet Abdullah Furkan, "Aşırı bir rüzgar vardı. Bir anda vinç devrildi. Safa ve Merve'den tavaf alanlarına doğru geldi. Ben tavaf alanında en alt kattaydım. Tavaf alanı kıpkırmızı olmuştu. Hemen yardıma koştum. Tam bir ana-baba günüydü" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Mekke Emiri Prens Halid el Faysal olayla ilgili soruşturma başlattı. Kaza, hacı olmak için dünyanın dört bir yanından gelen yüz binlerce Müslümanın Mekke'de olduğu bir döneme denk geldi. Olayın, Müslümanlar için mübarek sayılan cuma günü yaşanması nedeniyle de Kabe'nin bir hayli kalabalık olduğu belirtildi. Kazanın yaşandığı bölgede, Hac dönemi yoğunluğu için genişletme amaçlı inşaat çalışması sürüyordu. Mekke'de şu an yaklaşık 800 bin hacı adayıdan 65 bininin Türk olduğu belirtildi.