Kabe'de vinç düştü! Ölü ve yaralılar var

Akşam saatlerinde Kabe'ye vinç düştü. Türkiye Suudi Arabistan Din Ateşesi Süleyman Sarı 2 Türk'ün vefat ettiğini belirtti. Suudi kaynakların ilk açıklamalarına göre ise toplam 107 kişinin öldüğü 238 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Giriş Tarihi 11 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 12 Eylül 2015, 02:14
Kabe’de vinç düştü! Ölü ve yaralılar var

İÇİNDEKİLER

Mekke'de akşam saatlerinde Kabe'de inşaatı devam eden genişletme projesinde büyük bir vinç devrildi. Suudi yetkililerin yaptıkları ilk açıklamalara göre 107 kişi öldü 238 kişi de yaralandı. Vinç kazasında 2 Türk hacı adayının da vefat ettiği Diyanet kaynakları tarafından açıklandı. Mekke Diyanet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hürrem Bodur, 17 Türk hacı adayının yaralı olduğunu açıkladı.

Hayatını kaybeden Türk hacı adaylarının isimleri:
İstanbul -Abdülkadir Gökmen
Trabzon- Erol Karaağaçli

Yaralanan Türk hacı adaylarının isimleri:
Mehmet Aslantaş
Mehmet Ali Ünal
Nurettin Günaydın
İsa Saraç
Feride Karaağaçlı
Hasan Yoldaş
Cennet Kavaç
Mehmet Türkmen
Safiye Yıldız
Habip Barlalı
Yusuf Emsal
Refiye Üret
Abdullah Öresin
Abdulgazi Savaş
Zeki Erdem
Mustafa Boz

Mekke'de bulunan A Haber spikeri Zeynep Bayramoğlu, insanların ezilerek öldüğünü ve çok sayıda yaralı olduğunu belirtti. Vincin kendisine çok yakın bir alana düştüğünü belirten Bayramoğlu, bölgeye onlarca ambulansın sevk edildiğini belirtti.


İnsanların kaçışırken birbirinin üzerine düşerek ezildiğini ifade eden Zeynep Bayramoğlu, gün boyu yağmurun yağdığı Mekke'de Kabe bölgesinde fırtınanın etkili olmasından dolayı vincin düştüğünü belirtti.

HACI ADAYI OLAY ANINI ANLATTI
Hac görevini yerine getirmek için Mekke'ye giden Servet Oğuzhan isimli hacı adayı olay anını anlattı.

Felaket yaşandığı sırada olay yerinde bulunan Elazığlı hacı adayı Servet Oğuzhan vincin devrilme anları ve sonrasında yaşananları anlattı. Çok şiddetli yağmur yağdığını belirten Oğuzhan, "Akşam saatlerinde çok yağmur yağdı. Şimşekler çok hızlı bir şekilde çakıyordu. Bir anda bir ses duyduk olay yerine gittiğimizde çok sayıda yarılı ve baygın olan insanları gördük. Duvarın üstüne düşen vinç Kabe'de tavaf yapanların üzerine düştü. Olaydan sonra bizleri otellerimize götürdüler. Şuanda otelimizden dışarıya çıkamıyoruz. Yaralı Türklerinde olduğu söyleniyor. Yağmur sağanak şekilde halen devam ediyor dedi.



Öte yandan olay yerinden gelen fotoğraflar kazanın ne kadar büyük olduğunu ise gözler önüne serdi. Olayda yaralananların bölgeye sevk edilen çok sayıda ambulanslarla hastanelere sevk edildiği öğrenildi.