Suriye'de katliam: 27 ölü,100 yaralı

Esad rejimi sivil vatandaşlarını katletmeye devam ediyor. Suriye ordusu başkent Şam'ın Duma ilçesine hava saldırısı yaptı. Saldırıda 27 kişi öldü, 100 kişi yaralandı.

Giriş Tarihi 12 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 13 Ağustos 2015, 01:44
Suriye’de katliam: 27 ölü,100 yaralı

İÇİNDEKİLER

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin denetimindeki Duma ilçesinde pazar yerine düzenlediği hava saldırısında 27 kişi öldü, 100 kişi yaralandı.

Orduya ait savaş uçakları, başkentin Duma ilçesindeki pazar yerine hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda 27 kişinin öldüğünü, 100 kişinin yaralandığını belirten yetkililer, yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığını, çok sayıda yaralının durumunun ciddi olduğunu söyledi.

Bu arada Doğu Guta'daki yerel kaynaklar, rejimin sabahın erken saatlerinde Doğu Guta bölgesindeki Sekba, Hamuriye, Kafr Batna ve Duma'da yerleşim yeri ve pazar yerlerini hedef aldığını aktardı.

Rejimin hava saldırılarında çok sayıda iş yeri ve evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü aktaran kaynaklar, ordunun Duma'da pazar yerini hedef aldığı saldırıda çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını ifade etti.

Rejim güçleri, abluka altındaki Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki ilçe ve beldelere sık sık vakum bombası, havan topu ve füzelerle saldırılar düzenliyor.

Bölgenin abluka altında olması nedeniyle halk temel gıda malzemelerine ulaşamıyor. Elektrik ve suyun verilmediği bölgede halk, içme suyu ihtiyacını kuyulardan temin etmeye çalışıyor.

Orduya ait savaş uçaklarının Doğu Guta'daki Sekba, Hamuriye ve Kafr Batna beldelerine vakum bombasıyla düzenlediği saldırılarda 15 kişi yaşamını yitirmişti.