Gazzeli çocuklar tekvando öğreniyor

Geçen yıl terör devleti İsrail'in saldırılarında hem fiziki hem de psikolojik olarak ağır yara alan Gazzeli çocuklar, savaşın etkilerini tekvando ile üzerinden atmaya çalışıyor.

Giriş Tarihi 03 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 03 Ağustos 2015, 17:39
Gazzeli çocuklar tekvando öğreniyor

İÇİNDEKİLER

Savaş, abluka ve ekonomik sıkıntıların yanı sıra son günlerde yaşanan elektrik kesintileri ile gündeme gelen Gazze Şeridi'nde çocuklar, geçen yılki savaşın etkilerini tekvando ile üzerinden atmaya çalışıyor.

Gazzeli çocuklar yaz tatilinde açılan tekvando kurslarına yoğun ilgi gösteriyor.

AA muhabirine konuşan Sare el-Eşkar (10), nefes alma, rahatlama ve sıkıntılarından kısa süreliğine de olsa uzaklaşma imkanı sağladığı için tekvandoyu tercih ettiğini belirtti.



Eşkar, İsrail'in geçen yaz düzenlediği saldırıların ardından yakalandığı sürekli korku hali ve güvensizlik durumunu bu spor ile yendiğini dile getirdi.

"Yıllardır abluka altında yaşıyoruz. Elektrik yok, dünyanın diğer bölgelerinde yaşayan akranlarımızın sahip olduğu pek çok şeyden yoksunuz" diyen Filistinli küçük Sare, "Ablukanın üzerimizde bıraktığı ağır yükü kısa süreliğine de olsa unutmak güzel. Şu an yaz tatilindeyiz. Elektrikler kesik olduğundan fazla bir eğlence aracımız yok. Onun için arkadaşlarımla buraya geldik" dedi.

"ABLUKA VE ELEKTRİK KESİNTİLERİNDEN BIKTIM"
Elektrik kesintilerinden yakınan Muhammed Harara (6) ise, "Televizyon seyretmek, oyun oynamak istiyorum, ama yapamıyorum. Abluka ve elektrik kesintilerinden bıktım" diye konuştu.

Savaşın kendisini korkaklaştırdığını kan ve ölüm görüntüleri nedeniyle hayattan zevk almayı unuttuğunu dile getiren Harara, bu durumdan kurtulabilmek amacıyla kardeşiyle birlikte tekvando kursuna yazıldığını söyledi.



Münir ve Mahmud isimli iki çocuğunu tekvando öğrenmesi için spor merkezine getirdiğini ifade eden Filistinli bir baba ise şunları söyledi:

"Çocuklarım, geçen yaz yaşanan savaşın olumsuz etkilerini ne yazık ki üzerinden atamadı. Sporun onlara dayanıklılığı, korkmamayı, çevikliği ve öz güveni yeniden kazandırmasını umuyorum."

İsrail'in geçen yıl 7 Temmuz'da Gazze'ye başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarında en az 2 bin 147 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Yaralılardan da daha sonra yaşamını yitirenler olmuştu. Saldırılarda ayrıca 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.