Kraliçe öldü

BBC muhabiri Khawaja Twitter'dan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in öldüğünü açıkladı. BBC, bu skandal nedeniyle özür diledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2015 Güncelleme 04 Haziran 2015, 01:52
Kraliçe öldü

İÇİNDEKİLER

İngiliz yayın kurumu BBC'de çalışan bir muhabirin, sosyal medya hesabından İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in hayatını kaybettiğini yazması paniğe neden oldu. BBC muhabiri Ahmen Khawaja, Twitter hesabından, "Kraliçe öldü" diye yazdı. Khawaja, bir sonraki mesajında ise, Kraliçe'nin Londra'daki Kral 7'nci Edward Hastanesi'ne kaldırıldığını ve kısa bir süre içerisinde konuya ilişkin açıklama yapılacağını belirtti. 1 saat sonra Kraliçe'nin sağlık durumuna ilişkin "yanlış alarm" verdiğini bildiren Khawaja, önceki mesajlarının hepsini sildi. BBC muhabiri, telefonunu evde unuttuğunu ve kendisine "saçma bir şaka" yapıldığını savundu. Khawaja'nın attığı Twitter mesajının sosyal medyada hızlı bir şekilde yayılmasıyla, bazı uluslararası basın kuruluşları da bu bilgiyi sosyal medyadan paylaştı. Fransa, İspanya ve İtalya'da taziye mesajı hazırlıkları yapıldı.

BİRÇOK KEZ ÖZÜR DİLEDİ
Yaşanan skandal nedeniyle Kraliçe'nin çok sinirlendiği ve muhabir Ahmen Khawaja'nın işine son verileceği iddia edildi. Khawaja, defalarca özür diledi. BBC'deki skandal nedeniyle birçok kişinin de işten atılabileceğine dikkat çekildi.