1305 bombası

Lufthansa Havayolları ile THY'ye ait iki uçağa bomba ihbarı yapıldı. Atatürk Havalimanı'na dönmek zorunda kalan uçakların sefer sayısının 1305 olması dikkat çekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mayıs 2015 Güncelleme 11 Mayıs 2015, 02:36
1305 bombası

İÇİNDEKİLER

Son dönemde Türk Hava Yolları (THY) uçaklarına yapılan asılsız bomba ihbarları artarken; dün ilginç bir olay yaşandı. Önce Frankfurt seferini yapan Lufthansa Havayolları'na ait LH-1305 sefer sayılı uçak, pilotun kargodan ses duyması üzerine İstanbul'a geri döndü. Daha sonra ise Malaga seferi için havalanan TK-1305 sefer sayılı THY uçağı bomba ihbarı üzerine İstanbul'a dönüş yapmak zorunda kaldı. Her iki uçağın sefer numarasının 1305 olması dikkat çekti.

180 YOLCU TAŞIYORDU
Alman Lufthansa Havayolları'nın Airbus A321 tipi yolcu uçağı Frankfurt seferini yapmak üzere sabah saat 06.10'da 180 yolcusuyla Atatürk Havalimanı'ndan havalandı. Kısa süre sonra pilot, uçağın kargo bölümünden bir ses duydu. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'yle irtibata geçerek geri döneceğini bildirdi.

PİLOT ENDİŞELENDİ

Uçak saat 07.10'da sorunsuz bir şekilde indi. Pilotun, 'Kargo bölümünden ses duydum, bomba araması yapılsın' sözlerine üzerine, uçak güvenli park alanına çekildi. Yolcular terminale alınırken, polis, kabin ve kargo bölümünde güvenlik prosedürü gereği arama yaptı. Valizler mobil X-Ray cihazıyla kontrol edildi Atatürk Havalimanı'nda Lufthansa uçağının heyecanı yaşanırken, bu kez saat 10.00'da Malaga seferini yapmak üzere havalanan THY uçağında bomba alarmı verildi.

İHBAR ÜZERİNE DÖNDÜ
THY'nin TK-1305 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi TC-JHL kuyruk tescilli yolcu uçağının emniyet ekiplerine gelen bomba ihbarı nedeniyle geri dönmesi istendi. Bunun üzerine Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi, uçağın kaptan pilotu ile irtibata geçti. Saat 11.00'de Atatürk Havalimanı'na inen uçakta arama yapıldı. Her iki uçağın da temiz çıkması rahat bir nefes alınmasına yol açtı.