En iyi golcü

Gazze'ye yardım elini uzatan Cristiano Ronaldo, 7.9'luk depremle kan ağlayan Nepal'e de kayıtsız kalmadı. Portekizli yıldız, depremzedelere 7 milyon euro bağışladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mayıs 2015 Güncelleme 08 Mayıs 2015, 00:06
En iyi golcü

İÇİNDEKİLER

Dünyanın çatısı" olarak tanımlanan Nepal'de 25 Nisan günü yaşanan 7.9'luk deprem dünyayı sarstı. Taş üstünde taş kalmayan ülke, adeta kan ağladı. Ölü sayısı 10 bine yaklaştı. Deprem falaketinin ardından yaklaşık 300 bin ev yıkıldı, 213 bin ev ise yıkılacak derecede hasar aldı. Depremden etkilenen birçok bölgedeki köy ve kasabalara hala ulaşılamazken, ölü sayısının her geçen gün arttığı açıklandı.

'ÇOCUKLARI KURTARIN' DEDİ
Yeşil sahadan gelen iyi haber ise kan ağlayan Nepal'e biraz olsun ışık saçtı. Real Madrid'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, Filistin'den sonra Nepal'i de unutmadı. 1.5 milyon euro değerindeki 'Altın Ayakkabı'sını Gazzeli çocuklara bağışlayan gol kralı, Nepal'deki depreme kayıtsız kalmadı. Cristiano Ronaldo, 'Save the Children (çocukları kurtarın) Vakfı'nın Nepal'deki depremzedeler için açtığı yardım kampanyasını, kendi Facebook sayfasından paylaştı.

SOSYAL MEDYANIN 'KRALI'
Nepal'de yaşananlara dikkat çeken Portekizli yıldız futbolcu, deprem bölgesindeki çocuklar için herkesin seferber olması gerektiğini söyleyerek, Save The Children Vakfı'na 7 milyon euro bağışladı. Zor durumda kalanlara yaptığı yardımlarla bir kez daha gündeme gelen Ronaldo'nun bu iyiliği herkes tarafından alkışlandı. Sosyal medyada Ronaldo için "Kralsın " yorumları yapıldı.
Papua Yeni Gine 7.2 ile sall andı

Nepal'in ardından bir diğer sarsıcı haber Papua Yeni Gine'den geldi. Ülkenin doğu kesiminde 7.2 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Deprem sonrası tsunami uyarısı yapıldı. Yetkililer, can kaybının olup olmadığı konusunda açıklama yapmadı. Bir süre önce aynı bölgede 6.7 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedilmişti.