Esed sonunda yenilgiyi kabullendi

Suriye'de 4 yılı aşkın bir süredir kendi halkını bombalayan Beşşar Esed, son haftalarda Muhaliflerin başarılarını kabul ederek, ilk kez yenilgi itirafı yaptı. Esed, "Suriye'deki basit bir iç karışıklık değil, bir savaştır. Savaşlarda da böyle inişler, çıkışlar, zaferler ve yenilgiler olur" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 06 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 06 Mayıs 2015, 16:05
Esed sonunda yenilgiyi kabullendi

İÇİNDEKİLER

Suriye'nin eli kanlı devlet başkanı Beşşar Esed, ilk kez yenilgi itirafında bulundu. Esed, Suriye ordusunda ölen askerlerin çocuklarının okuduğu okula yaptığı ziyaret sonrası açıklama yaptı. Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, Esed Suriye'deki durumun iç karışıklık kadar basit olmadığını söyledi.

"İNİŞLER ÇIKIŞLAR OLUR ÇOK DOĞAL"

Esed, "Biz Suriye'de bir iç karışıklıktan değil bir savaştan bahsediyoruz. Burada onlar, yüzler değil, binlerden bahsediyoruz. Dolayısıyla bu tip savaşlarda inişler, çıkışlar, kazanma ve kaybetmelerin olması çok doğal." dedi.

1 AY İÇERİSİNDE STRATEJİK NOKTALARI ELE GEÇİRDİLER
Muhaliflerin Mart ayında başlayan zafer yürüyüşünde ilk olarak İdlib, Esed rejiminin elinden kurtarıldı. Daha sonra muhaliflerin İdlib'in stratejik önemdeki Cisr eş-Şuğur ilçesinin büyük bölümünün denetimini ele geçirdiği ifade edildi. Tek bir çatı altında toplanan muhaliflerin Halep'te de zafere yaklaştıkları ifade ediliyor.