Mucize kurtuluş

Nepal'deki 7.8 şiddetindeki deprem ülkeyi yıktı. Ekipler ,7 gün sonra 101 yaşındaki Funchu Tamang'ı sağ çıkardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mayıs 2015 Güncelleme 05 Mayıs 2015, 00:00
Mucize kurtuluş

İÇİNDEKİLER

Uzak Doğu ülkesi Nepal 7.8 şiddetindeki depremle sallandı. Yıkılan yığınlar arasında binlerce insan hayatını kaybetti. Ancak, bir mucize yaşandı. Depremden 7 gün sonra 101 yaşındaki Funchu Tamang, Cumartesi günü enkaz altından sağ kurtarıldı. Helikopterle hastaneye taşındı. Tamang'ın sadece ayak bileğinde ve ellerinde hafif yaralar olduğu belirtildi.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Bir asırı aşan yaşıyla depremi yaşayan Tamang'ın kurtarılması, Nepal'in son bir haftadır aldığı ender iyi haberlerden birisi oldu. Hükümetin açıkladığı son verilere göre ölü sayısının 7 bin 200'ü aştı. Ancak, depremde toplam can kaybının çok daha yüksek olabileceği söylendi.

'ULAŞAMIYORUZ'
Maliye Bakanı Ram Sharan Mahat, aramakurtarma ekiplerinin dağlık bölgelere ulaşmasıyla birlikte ölü sayısında hızlı bir artış gözlenebileceğini söyledi. "Evlerin büyük kısmının yıkıldığını bildiğimiz, ancak bir türlü ulaşamadığımız çok sayıda köy ve kasaba bulunuyor " diyen Maliye Bakanı, artçı şokların da hala devam ettiğini belirtti. Deprem nedeniyle Nepal'in başkenti Katmandu'da da hastane ve okullar kullanılamaz hale geldi.