İsyan ateşi!

ABD'de ırkçı cinayetlerin ardı arkası kesilmedi. Son olarak siyahi genç Gray'in polis darbesiyle öldürülmesi isyanın fitilini ateşledi. Göstericiler Baltimore kentini ateşe verdi. Olağanüstü hal ilan edildi. Gezi'de Türkiye'yi savaş bölgesi gibi gösteren dünya medyası ise Amerika'yı es geçti!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Nisan 2015 Güncelleme 29 Nisan 2015, 02:01
İsyan ateşi!

İÇİNDEKİLER

Dünyaya eşitlik ve hoşgörü dersi vermeye kalkan ABD, ırkçı cinayetlere doymadı! Polis tarafından öldürülen siyahi gencin cenazesinde öfke patlaması yaşandı. Baltimore kentini ateş sardı! Ferguson'da Michael Brown'un polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından siyahilere yönelik orantısız şiddet tırmandı. Geçen yıl Brown'un da aralarında bulunduğu 14 kişi, polis kurbanı oldu. Son cinayet ise isyan ateşinin fitilini yaktı. 12 Nisan'da Freddie Gray (25), üzerinde çakı taşıdığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Karakola nakledilirken omuriliğine aldığı darbeler sonucu 19 Nisan'da can veren Gray'ın cenaze töreninin ardından sokaklar karıştı. Binlerce gösterici, öldürülen siyahi gencin gözaltına alındığı Baltimore kentinde ırkçı cinayetleri protesto etti. Ancak gösteriler, polis müdahalesiyle kısa sürede şiddetlendi! Polise taş ve tuğla fırlatan gruplar, dükkanları yağmalayıp bölgedeki polis araçlarını ve bazı binaları ateşe verdi. Güvenlik güçleri, göstericilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. 15 polis yaralanırken, 27 kişi gözaltına alındı. Akşam saatlerine kadar süren ve kenti savaş alınanı çeviren gösteriler kontrolden çıktı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Kent polisi olayları kontrol altına alamayınca, devreye Baltimore Belediye Başkanı Stephanie Rawlings-Blake girdi. Blake, kentte olağanüstü hal ilan etti. Baltimore'da olağanüstü hal çerçevesinde bir hafta süresince gece 22.00 ila sabah 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağının uygulanacağı ifade edildi. Blake, ABD ordusunun kolu olan Ulusal Muhafızları kente çağırdı. Başkan Obama'nın yetkililerle iletişim halinde olduğu açıklandı.

3 MAYMUN
Türkiye'de kaos beklentisi içinde olan yabancı basın ve içerideki uzantıları, ABD'de yaşanan ırkçı cinayetleri görmezden geldi. Gezi olaylarında Türkiye'yi savaş bölgesi ilan eden ve DHKP-C militanlarını masum gösterici olarak gösteren CNN International'ın ünlü sunucusu Christiane Amanpour, polis cinayetlerini gizledi. Eylemcilre "terörist" muamelesi yaparak, ikiyüzlülüğünü belgeledi. Türkiye düşmanı İngiliz The Economist dergisi de Baltimore'da yaşanan olaylara anarşizim benzetmesi yaptı. Gezi ve Cemaat medyası ise Amerika'daki olaylar karşısında sessiz kaldı!