Göçmen soykırımı

Göçmen düşmanı Avrupa, yardımı kesti. Beş ayda 3 bin göçmen boğuldu. İtalya Başbakanı Renzi Avrupa'nın duyarsızlığına isyan etti: 20 yıl önce Srebrenitsa'da gözlerimizi kapamıştık. Bu sefer yapmayalım

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Nisan 2015 Güncelleme 22 Nisan 2015, 01:42
Göçmen soykırımı

İÇİNDEKİLER

Avrupa ülkeleri son yıllarda artan göçmenlere karşı katı bir politika uygularken, halk baskısının da etkisiyle batı ülkeleri mülteciler için yardım fonlarını sonlandırdı. Son olarak Avrupa Birliği de deniz arama ve kurtarma programlarını bitirdi. Yardımlar kesilince 2015'in ilk dört ayında 3 binden fazla göçmen Avrupa'ya iltica etmek üzereyken Akdeniz ve Ege Denizi'nde boğularak can verdi. Geçen yıl 3 bin 500 olan rakamın yıl sonunda 30 bine ulaşacağı açıklandı.

30 BİN ÖLÜM YAŞANABİLİR
Geçen hafta yaşanan iki faciada 450 ve 900 kişinin daha yaşamını yitirmesi üzerine acımasızca göçmenlerin ölmelerine göz yuman Batı ülkeleri tekrar önlem alacaklarını açıkladı. Malta Başbakanı Joseph Muscat yüzlerce göçmenin ölümünü "soykırım" olarak niteledi. İtalya Başbakanı Matteo Renzi ise "Akdeniz'de meydana gelenler, çok ağır bir insanlık krizidir. Ölüm teknelerini kovalayarak insan yaşamını riske atıyoruz" dedi. Bosna'daki Srebrenitsa Soykırımı'nı hatırlatan Renzi, "20 yıl önce Srebrenitsa'da gözlerimizi kapadık, ancak bugün kapayamayız" derken, bazı olayların hatırlanmasının önemini vurguladı.