Ofer'in sana

Jamaika'da helikopter kazasında ağır yaralanan Yahudi işadamı Sami Ofer'in oğlu Dalya'nın, Müslüman olduğu öğrenildi. Bu yüzden ağabeylerinin hedefi haline geldiği belirtildi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2015 Güncelleme 25 Mart 2015, 00:00
Ofer’in sana

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en zenginleri arasında olan ve 2011'de İsrail Tel Aviv'deki evinde hayatını kaybeden Yahudi işadamı Sami Ofer'in ikinci eşinden doğan oğlu Dalya Ofer'in, Müslümanlığı seçtiği ortaya çıktı. 16 Mart'ta Jamaika'nın başkenti Kingston'da şehir turu yaparken helikopterin düşmesi sonucu ağır yaralanan Dalya Ofer (24), Hamdan el Maktoum'a ait jetle New- York'a götürüldü ve burada tedavi altına alındı. Ofer, dün yaptığı açıklamada, durumunun iyi olduğunu ve 10 güne kadar İstanbul'a geleceğini bildirdi.

MEKKE'DE UMRE YAPTI
İddiaya göre Dalya Ofer, Dubai Kraliyet ailesi üyesi Hamdan Al-Maktoum ile yıllar önce tanıştı. Onun aracılığı ile 5 yıl önce Mekke'de Umre yaparak Müslümanlığı tanıdı. Ve ardından İslamiyet'i seçti. Ofer Kardeşler Şirketi'nde çalışan Yasef Beraha, "Ağabeyleri İdan ve Eyfal Ofer, Dalya'ya Müslüman olduğu için baskı ve komplo kurdu. Onu küçük düşürmek için her yolu denedi. Ancak Hamdan Al-Maktoum'dan çekindikleri için daha fazla ileriye gidemedi" dedi. Ayrıca iki kardeşin, babasının kendisine bıraktığı 18 milyar dolarlık serveti reddeden Dalya'nın şirketin başına geçmemesi için lobi oluşturduklarını da anlattı.

İSTANBUL'U ÇOK SEVDİ
Siyasal bilimler ve uluslararası ilişkiler mezunu olan Dalya Ofer, Ortadoğu politikası üzerine tez yapmak üzere Türkiye'ye geldi. İstanbul'da bir siyasi partinin strateji uzmanı, iki holdingin strateji danışmanı olarak da çalıştı. Mütevazı, normal bir hayat sürdüğünü ve böyle yaşamak istediğini paylaşan Dalya Ofer, insanî yardım çalışmaları ve hayırseverliğiyle tanındı. Hatta Hamdan Al-Maktoum, Dalya'nın isteği üzerine İstanbul'a birçok alanda yatırım yapmaya karar verdi.

İŞTE LOBİ KARDEŞLER
Sami Ofer, oğulları İdan ve Eyfal'ın yönettiği şirketinin yüzde 52,4'lük kısmını, yıllardır görmediği ve bu yüzden vicdan azabı çektiği ikinci eşinden olan oğlu Dalya Ofer'e bırakmıştı. Kardeşler arasında büyük bir miras kavgası patlak verince, Dalya Ofer, 18 milyar dolarlık servetini reddetti.