Esad zulmü!

Şiddetli çatışmaların uzun süredir devam ettiği Halep'te, halkı keskin nişancıların saldırılarından hurda otobüslerle kurulan barikatlar koruyor.

Giriş Tarihi 17 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 17 Mart 2015, 19:27
Esad zulmü!

İÇİNDEKİLER

Suriye'de uzun süredir şiddetli çatışmaların yaşandığı Halep'te, keskin nişancılarının saldırılarından korunmak için bazı bölgelerde hurda araçlarla barikat kuruluyor.



Şam Cephesi (El Cephet'uş Şamiyye) basın sorumlularında Yasir Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin keskin nişancılarının Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Bustan el-Kası, Salahaddin ile Sahur bölgelerinde halka ateş açtığını ve her gün birkaç kişinin bu saldırılarda öldüğünü veya yaralandığını söyledi.

Şam yönetimine bağlı güçlerin muhaliflerin denetimindeki bölgelerde, her nesneye ateş ettiğini ifade eden Ahmed, "Muhalifler, yanmış araçlar ve hurda otobüslerle barikat kurarak, halkı rejimin keskin nişancılarından koruyor" dedi.

Ahmed, söz konusu önlemler sayesinde bölge sakinlerinin evlerinden çıkabildiğini, çocukların zaman zaman sokakta oyun oynadığını kaydetti.