Amerika siber savaş bürosu kurdu

Geçtiğimizi aylarda ABD üzerine yapılan siber saldırılardan sonra ABD harekete geçerek siber savaş bürosu kurdu.

Giriş Tarihi 27 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 27 Şubat 2015, 19:49
Amerika siber savaş bürosu kurdu

İÇİNDEKİLER

Sony Pictures ile başlayan ve diğer Amerikalı şirketlere yapılan saldırılarla devam eden siber savaşlarda Amerika yeni bir adım attı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre hükümet hayata geçirdiği yeni projesi ile siber savaşlar konusunda çok daha güçlü bir savunma hattı kurdu.

SİBER SALDIRILARA KARŞI YENİ MERCİ KURULDU


Shiftdelete'den Burçin Aygün'ün haberine göre, son zamanlarda Amerika'ya ve Amerikalı şirketlere yönelik yapılan saldırılardan sonra ABD hükümeti konu hakkında yeni bir çözüm getirdi. Beyaz Saray'dan gelen bilgilere göre hükümet yeni projesini tamamladı ve US Cyber Threat Intelligence Integration Center adlı bir bakanlık görevi görebilecek bir merci kurdu.

FBI VE CIA BU ALANDA ZAYIF KALDI


Bu projenin hayat bulmasına sebep olarak ise FBI ve CIA gibi isimlerin dijital dünya savaşları konusunda birbirleri ile iletişiminin oldukça zayıf kalması gösterildi. Her iki devlet kurumu da büyük çaplı saldırılarda yeterli etkinliği göstermeyince Beyaz Saray direkt olarak bu merciyi oluşturdu.

SALDIRILAR ÖNCEDEN BELİRLENECEK

CTIIC sayesinde FBI, NSA ve CIA gibi kurumların güvenliğini tehdit edecek saldırılar önceden önlem alınarak saldırılar bertaraf edilecek.

KUZEY KORE SALDIRILARI

Dedikodular ise Beyaz Saray'ın asıl hedefinin Kuzey Kore'den gelecek yeni siber atakları çok daha kolay savuşturarak yeni skandalların önünü almak istediği yönünde.