Delidir ne yapsa yeridir!

Prens Charles'ın, tahta çıktığında kısıtlı yetkileriyle kalmayacağı, siyasete de karışacağı iddia edildi! "Devlet başkanlığı, bir delinin eline geçmemeli" sesleri yükseldi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Şubat 2015 Güncelleme 04 Şubat 2015, 01:53
Delidir ne yapsa yeridir!

İÇİNDEKİLER

İngiltere'de Veliaht Prens Charles'ın tahta geçmesi halinde geleneklerin aksine 'politikaya karışan bir kral' olacağı endişesi arttı. 66 yaşındaki Charles'ın kısıtlı temsiliyetin dışına çıkacağı kaygısını muhafazakar The Spectator dergisinde görev yapan gazeteci Nick Cohen de seslendirdi. Cohen, "Monarşiyi isteyenler, devlet başkanlığını 'bir delinin' ele geçirmesini savunur. 3. Charles o deli olabilir. Meclis, kraliyetin siyasete ve kamu hayatına ne kadar karışabileceğinin kurallarını belirlemeli" dedi.

EVLENİRKEN SABAHA KADAR AĞLADI
Prens Charles'le ilgili "Bir kralın kalbi" adlı kitabı yazan Catherine Mayer ise ilginç bir olayı anlattı. Prens'in 1981'de evlendiği Lady Diana nedeniyle depresyona girdiğini, hatta evleneceği günün öncesi sabaha kadar uyumadığını ve ağladığını iddia etti. "Düğün fotoğraflarında, Prens Charles'in gözaltı torbalarına dikkat edin" diye yazdı.