Paris'te av

Fransa'da dün çifte rehine krizi yaşandı. 12 kişiyi katleden Kuaçi kardeşler, Paris yakınındaki matbaaya girip 1 kişiyi rehin aldı. Aynı saatlerde 2 zanlı da içinde 20 kişinin bulunduğu bir Yahudi marketini bastı. Binlerce polisin katıldığı operasyonlarda 3 saldırgan öldürüldü. Marketteki 4 rehine de hayatını kaybetti. Bu esnada komandolar şehrin tüm noktalarını sardı! Halka "Evden çıkmayın" çağrısı yapıldı! "Olağan şüpheliler" olarak görülen Müslümanlar tek tek gözaltına alınıp sorgulandı! Dünyanın en çok turist çeken şehri Paris, dün adeta bir hayalet kent haline geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ocak 2015 Güncelleme 10 Ocak 2015, 02:12
Paris’te av

İÇİNDEKİLER

Dünya Fransa'ya kilitlendi. Başkent Paris'te Hz Muhammed ve Müslümanlar aleyhine yaptığı karikatürlerle tanınan Charlie Hebdo adlı dergiye baskın düzenlendi. 12 çizeri katleden Şerif ve Said Kuaçi kardeşler dün Paris'e 40 kilometre uzaklıkta bulunan Dammartinen- Goele kentinde ablukaya alındı. İki kardeşin, küçük bir matbaaya girdikleri ve bir kişiyi rehin aldıkları ileri sürüldü. Çok geçmeden Cezayir asıllı Fransız kardeşlerin, bir kişiyi öldürdükleri ve 20 kişiyi yaraladıkları haberi geldi. Zanlıların matbaada olduğunu ise ismini Didier olarak açıklayan bir pazarlamacı iddia etti. Didier, matbaaya gittiğinde eli silahlı iki kişi gördüğünü, silahlılardan birinin "Biz polisiz. Sivilleri öldürmüyoruz. Git buradan" dediğini aktardı. İlerleyen saatlerde polisin, zanlılarla irtibat kurduğu bilgisi geldi. Ancak zanlıların pazarlığa yanaşmadığı ve "Şehit olmak istiyoruz" dedikleri öğrenildi. Polis bölge sakinlerine "Kapılarınızı kilitleyin, ışıklarınızı söndürün ve sakın dışarıya çıkmayın" uyarısı yaptı. Matbaaya yakın bir okul tahliye edildi. Bölgedeki bazı uçuşlar diğer havaalanlarına yönlendirildi. Dünya Kuaçi kardeşlere odaklanmışken, Paris'ten yeni bir rehine krizi haberi daha geldi. Hayat Boumeddiene (26) ve Amedy Coulibaly (32) adlı zanlılar, Yahudiler'e özel ürünler satan bir marketi bastı. En az 20 kişiyi rehin aldı. Saldırganlar, maatbada sıkıştırılan kardeşlere yönelik ablukanın da kaldırılmasını istedi. Bu istek iki rehine olayının birbiriyle bağlantılı olduğunu gözler önüne serdi. Coulibaly'nin ayrıca 2010'da Şerif Kuaçi ile birlikte aynı olaydan soruşturulduğu ortaya çıktı. Hapisten kaçma olayına karışan ikilinin Fransız terörle mücadele ekiplerince yakından takip edildiği kaydedildi. Ve dünyanın kilitlendiği çifte rehine krizi, dün akşam sona erdi. Eşzamanlı operasyon yapan özel birlikler, Kuaçi kardeşler ile marketi basan Coulibaly'i öldürdü. Coulibaly'nin yanındaki Boumeddiene'nin ise operasyon sırasında kaçtığı iddia edildi. Olayda marketteki 4 rehine de hayatını kaybetti. 4 rehine ağır yaralınırken, 12 rehine ise kurtarıldı. Kuaçi kardeşlerin elindeki kişi de baskında yara almadan polis ekipleri tarafından dışarıya çıkartıldı.

KARDEŞLER ABD'NİN KARA LİSTESİNDEYDİ

Kuaçi kardeşlerin, ABD'nin 'uçuşa yasaklılar' listesinde yer aldığı ortaya çıktı. ABD'nin terörle mücadele yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kuaçi kardeşler 'sivil havacılık ve ulusal güvenliğe tehdit' olarak görülüyordu. Bu listede yer alan kişilerin ABD'ye gelen ve ABD'den yola çıkan uçaklara binmesi yasaklanıyor. Kardeşlerden genç olanı Şerif Kuaçi (32), Fransa'da 18 ay hapis yatmış, büyük olan Said Kuaçi'nin (34) ise Yemen'deki El Kaide üyeleriyle temas kurduğu tespit edilmişti.



BENİ EL KAİDE GÖNDERDİ

Öldürülmeden önce BFM TV'ye konuşan Şerif Kuaçi, "Beni El Kaide'nin Yemen kolu gönderdi. Yemen'e gittim. Beni finanse eden Enver el Evlaki'ydi" dedi. Emirleri IŞİD'den aldığını söyleyen Coulibaly ise saldırıları Kuaçi kardeşlerle birlikte düzenlediklerini itiraf etti.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ı arayarak Paris'teki terör saldırısı nedeniyle taziyelerini iletti. Erdoğan, Türkiye'nin Fransa ile dayanışma içinde olduğunu belirterek terörizmle mücadele için her türlü işbirliğine açık olduğunu da vurguladı.

Kadın saldırgan kaçtı!Kadın saldırgan kaçtı!

KUYUMCUDA DA REHİNE KRİZİ

Fransa'daki rehine krizlerine dün akşam saatlerinde bir yenisi daha eklendi. Montpellier'de 2 kişi, kuyumcu dükkanını basıp 2 kişiyi rehin aldı. Polis dükkanın etrafını çevirirken, olayın Paris'teki saldırılar arasında bağlantı olmadığını açıklandı.

KATİLLERİN İSLAM İLE İLGİSİ YOK

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, katillerle ülkede yaşayan Müslümanların karıştırılmaması gerektiğini söyledi. Hollande, "Bu fanatiklerle, İslam dininin hiçbir ilgisi yok" ifadelerini kullandı.

İşte operasyon anı!İşte operasyon anı!

MÜSLÜMANLAR HEDEFTE

Paris terörü sonrası Avrupa çapında bir gecede 120 Müslüman hedefe saldırılar düzenlendi. Irkçı saldırıların ilk hedefi camiler olurken, bunun yanında Müslümanların işlettiği dükkanlar da zarar gördü.

Avrupa'da güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı!Avrupa'da güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı!