Esad nükleer tesis kuruyor!

Bebek katili Beşar Esad'la ilgili kan donduran bir iddia ortaya atıldı. Katil Esad'ın dünyadan habersiz nükleer tesis inşa ettiği ve atom bombası ürettiği iddia edildi...

Giriş Tarihi 10 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 10 Ocak 2015, 19:48
Esad nükleer tesis kuruyor!

İÇİNDEKİLER

Almanya'nın en ünlü dergilerinden Der Spiegel'de yer alan habere göre Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, tüm dünyadan habersiz nükleer tesis inşa ediyor.

2011 yılında başlayan isyandan beri 150 binden fazla insanı katleden Esad yönetimi kana doymadı. 2013 yılının Ağustos ayında Şam'ın Doğu Guta kentine kimyasal saldırı düzenleyen ve 600'ü kadın ve çocuk olmak üzere 1300 kişiyi uykusunda katleden Esad yönetimi, daha fazla nükleer silah üretmek için gizli bir tesis kuruyor.

Humus kenti yakınlarında inşa edildiği belirtilen nükleer santralin uydu görüntüleri ve gizli belgeleri dergi tarafından yayınlandı. Şok etkisi oluşturan haberde tesisin Lübnan sınırındaki Kusayr kasabasındaki bir tepeye kurulduğu belirtiliyor. Tesise elektrik ve su ulaşımı çoktan sağlanmış durumda. Söz konusu tesis Lübnan'a sadece 2 kilometre uzakta bulunuyor.



KUZEY KORE VE İRAN DESTEKLİ
Tesisin inşasını takip eden uzmanlar bunun 'Zemzem' kod adlı projenin bir parçası olduğunu belirtiyor. İşin can alıcı bölümü ise bu projeye Kuzey Kore ve İran da dahil.

Haberde, İsrail tarafından 2007 yılında bombalanan Kibar Nükleer Kompleksi'nden kalan 8 bin kadar nükleer yakıt çubuğunun da yeni merkeze taşınmış olabileceği kaydedildi.

GÜVENLİĞİNİ HİZBULLAH SAĞLIYOR

Der Spiegel, yine görüşlerini aldığını belirttiği batılı uzmanlara dayanarak, Suriye rejiminin olası atom bombası projesinde İranlı ve Kuzey Koreli uzmanların da yer almış olabileceğini yazdı. Dergiye göre, Suriye'nin atom bombası ürettiği merkezin güvenliğini ise Hizbullah örgütü üstlenmiş durumda.