Ağca Roma'nı

Mehmet Ali Ağca, vizesiz olarak İtalya'ya gidip, suikast düzenlediği Papa 2. Jean Paul'un mezarını ziyaret etti. Roma karıştı. Gözaltına alınan tetikçi 'Gerekirse Pentagon'a da girerim' diyerek dünyaya meydan okudu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Aralık 2014 Güncelleme 30 Aralık 2014, 00:00
Ağca Roma’nı

İÇİNDEKİLER

Dünyaca ünlü tetikçi Mehmet Ali Ağca, İtalya'yı ayağa kaldırdı. 1979'da gazeteci Abdi İpekçi'yi katleden, 1981'de de İtalya'da Papa 2'nci Jean Paul'e suikast girişiminde bulunan Ağca, yıllar sonra yine dünyayı sarstı. Ağca, 13 Mayıs 1981'de Vatikan'da yüzlerce kişinin önünde 2. Jean Paul'ü vurarak ağır yaraladı. 2005'de ölen Papa ise tetikçiyi affettiğini açıkladı. 2010'da serbest kalan tetikçi, geçen Cumartesi vizesiz İtalya'ya giriş yaptı. Kendisini affeden Papa'nın mezarına çiçek bıraktı.

'İŞBİRLİĞİ YOK' DEDİ

Vize isteği İtalya tarafından reddedilen Ağca'nın ülkeye girişi, gündeme bomba gibi düştü. Roma'da gözaltına alınan Ağca'nın yabancı gizli servislerle işbirliği yaptığı iddiaları ise ortalığı karıştırdı. Sınır dışı edilmesi beklenen Ağca, dün avukatı Mustafa Demirbağ aracılığıyla açıklama yaptı. Ağca, "İtalya'ya benim yabancı servislerin yardımıyla girdiğimi iddia ediyorlar. Böyle bir şey yok. 34 yıl önce Roma'ya nasıl girdiysem, aynı şekilde girdim. 2011 yılında almış olduğum Türk pasaportumla Avusturya'ya gittim, oradan da Roma'ya geçtim. Amacım insani duygularla Papa'ya mezarı başında dua etmek ve çiçek bırakmaktı. Gerekirse Beyaz Saray'a da Pentagon'a da girerim. Terör amaçlı gelmedim, beni neden gözaltında tutuyorlar onu da anlamadım" dedi. Ağca'nın avukatı Demirbağ ise "Ağca'nın durumu belirsizliğini koruyor. Ağca Türk vatandaşıdır, resmi pasaportu da mevcuttur" değerlendirmesinde bulundu. Demirbağ, Ağca hakkında yurt dışına çıkış yasağının bulunmadığını da vurguladı.