Ajan radyosuna Azeri mührü!

ABD'nin finanse ettiği Özgür Avrupa Radyosu'nun Azerbaycan Ofisi, mühürlendi. Beyaz Saray'dan sert tepki geldi. Radyonun casusluk faaliyeti yürüttüğü iddia edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Aralık 2014 Güncelleme 28 Aralık 2014, 00:00
Ajan radyosuna Azeri mührü!

İÇİNDEKİLER

ABD tarafından finanse edilen Özgür Avrupa Radyosu'nun (RFE/RL) Azerbaycan Ofisi, savcılık kararıyla mühürlendi. ABD'nin sert tepkisine neden olan olayla ilgili konuşan RFE/ RL, bunun bağımsız medyaya karşı yürütülen kampanyanın bir parçası olduğunu iddia etti. Azerbaycan Başsavcılığı yetkilileri, Özgür Avrupa Radyosu'nun ülkede Azadlıq Radyosu diye bilinen Bakü ofisinde gerçekleştirdiği arama sonrasında ofisi mühürledi. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, aramanın Başsavcılığın Ağır Suçlar Dairesi Soruşturma Birimi'nin soruşturduğu bir suç dosyası nedeniyle yapıldığı bildirildi. Yetkililerin ofisin mührüne, hafıza kartlarına ve bazı bilgisayarlar ile belgelere el koydukları belirtildi.

ABD RAHATSIZ OLDU
Radyo çalışanlarından edinilen bilgiye göre, kendilerine bahsi geçen suç dosyasının içeriği ve mühürleme kararıyla ilgili bilgi verilmedi. Merkezi Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag olan ve ABD Kongresi tarafından finanse edilen RFE/RL, Doğu Avrupa, Orta Asya ve Ortadoğu'da 21 ülkede yayın yapıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilisi, radyonun savcılık kararıyla mühürlenmesinin "derin rahatsızlık" yarattığını söyledi. RFE/RL çalışanlarının gözaltına alınması ve ofis aranırken sorgulanmalarını eleştiren yetkili, arama nedenlerinin bilinmediğini kaydetti. Yetkili, bu muamelenin kendilerinde derin rahatsızlık yarattığını belirterek, medya özgürlüğünü koruma noktasında Azeriler'i sorumluluk göstermeye çağırdı.