Parisli militanlar

100 kız Fransa'dan kalktı, Suriye'ye giderek IŞİD'e katıldı. Aralarında Musevi bir kızın da bulunduğu grup Avrupa'da günün konusu oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2014 Güncelleme 14 Ekim 2014, 01:49
Parisli militanlar

İÇİNDEKİLER

Avrupa ülkeleri, terör örgütü IŞİD'e katılımı durdurmak için çalışmalara devam ederken, Fransa'dan şok bir haber geldi. 100 kadar Fransız kızın Suriye'ye gidip IŞİD'e katıldığı iddia edildi. 17 yaşındaki Sahara ise bunlardan sadece biriydi.

BAKICILIK YAPTI...
Sahara, kot pantolonlarını çıkartıp çarşafa büründüğünü ve trene binerken yakalandığını söyledi. 15 yaşındaki Nora'nın ise IŞİD'li teröristlerden savaş eğitimi aldığı belirtildi. Her iki kızın da Suriye'ye Türkiye üzerinden gittiği belirtilirken, Fransa'dan IŞİD'e katılan 100 genç kızdan birinin ise Yahudi olduğu kaydedildi.

MİSS GİBİ SAVAŞÇI!
Fransız kızların Suriye ve Irak'taki tüm cephelerde görev aldığı öğrenildi. IŞİD'a katılan Fransız kızlar arasında Tunus ve Cezayir kökenliler olduğu gibi Fransız asıllı isimlerin de bulunduğu öğrenildi. Öte yandan Almanya'dan 140, İngiltere'den ise 100'ün üzerinde genç kız IŞİD'E katıldı. Aralarında Almanya Güzellik Yarışması'nda 3'üncü olan bir kız ile İngiliz bir rock sanatçısının da bulunduğu çok sayıda kadının IŞİD'e kaçtığı kaydedildi.