Gazze soykırımı

Onlar ölüme doğan çocuklardı... Oyuncakları şarapnel parçalarıydı. Çünkü yazgılarında katil İsrail vardı... Ve İsrail bir kez daha Filistin'in evlatlarını hedef aldı. Karadan Gazze'ye saldırdı. Yine onlarca yavru kefenlere sarıldı. Netanyahu ise Hitler'i aratmadı: Amacımıza ulaşana kadar operasyonlar sürecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Temmuz 2014 Güncelleme 19 Temmuz 2014, 01:14
Gazze soykırımı

İÇİNDEKİLER

Acı Filistin'in hanesine yazılıydı. Zira karşılarında durmak bilmeyen İsrail vardı. Hitler'in soykırımından kaçıp "vaat edilmiş" toprakları arayanlar, o toprakların gerçek sahiplerine hiç acımadı. Hep ölüm yağdırdı. İşte İsrail bir kez daha sahneye çıktı. 3 Yahudi gencin ölümünü bahane edip 12 gün önce Gazze şeridine saldırdı. Havadan bombalar yağdırdı. Ancak bununla kalmadı. Önceki gece kara harekatı başlattı. 45 kilometrekareye sıkıştırdığı 3 milyon Filistinli'yi hedef aldı. İsrail ordusu, son teknoloji ürünü silahları kuşandı.

MEŞAL: 3 MİLYON KİŞİ ÖLMEYE HAZIR
Gecenin karanlığında evleri bastı. Gördüğü her canlıya kurşunları sıktı. Ancak inanılmaz bir direnişle karşılaştı. Kan ve gözyaşı içinde kalan Gazze'liler hastaneye sığındı. Yavruların cansız bedenleri kefenlere sarıldı. Filistin bombalara direnirken İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu sahneye çıktı. Kana bulanan elleriyle tehditler yağdırdı. Ne çocuklar, ne de kadınlar ölen hiç kimseye acımadı. "Sonuç alıncaya kadar operasyonu genişleterek sürdüreceğiz" sözleriyle tehditler yağdırdı. Hamas lideri Halid Meşal ise katil Netanyanu ve İsrail'e sert çıktı: "Filistin olarak 4 milyon nüfusa sahibiz. Bunun en az 3 milyonu ölmeye hazır"

MERKEL DE TARAFINI BELLİ ETTİ!
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları da keskin nişancıların bir İsrail askerini vurduğunu açıkladı. Kara harekatının ilk gününde 27 Filistinli hayatını kaybederken 12 günlük operayonda öldürülen Filistinliler'in sayısı 268'e ulaştı. 2 bin kişi de yaralandı. İsrail, Gazze'yi katlederken dünya yine sessiz kaldı. Arap halklarından tepki çıkmadı. Almanya Başbakanı Angela Merkel İsrail'in kendini savunma hakkı bulunduğunu belirterek "Biz Almanya olarak İsrail'in tarafındayız" açıklamasını yaptı.

Ünlülerden İsrail'e öfke yağdıÜnlülerden İsrail'e öfke yağdı

CLİNTON: İSRAİL AHMAKLIK YAPTI
Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ise Paris'te yarın düzenlenmesi planlanan İsrail karşıtı gösteriyi yasaklama kararı aldı. ABD eski Başkanı Bill Clinton ise İsrail'i tokat gibi sözlerle dağıttı. Clinton'un "Hamas, İsrail'in heybetini bitirdi. İsrail sivilleri hedef alarak kendini dünyaya ahmak olarak takdim etti" ifadelerini kullandı.

HiTLER GERi DÖNDÜ
Sosyal medyada "Hitler" ile ilgili etiketler hızla artarken İsrail Filistin çatışmasıyla bu ismin iyice yayıldığı belirtiliyor. BBC'nin topladığı verilere göre son 12 ayda 'Hitler' ismi 10 milyondan fazla kullanılırken Gazze'de yaşanan İsrail vahşetinin ardından bu sayı katlanarak çoğaldı. Sadece 12 gün içinde İsrail ve Netanyahu kast edilerek milyonları bulan Hitler tweet'leri atılırken BBC, haberinde Yıldız Tilbe'nin tweet'lerine de yer verdi.

Gazze için gözyaşı döktüler!Gazze için gözyaşı döktüler!

EN DELİKANLISI MARİO BALOTELLİ
İtalya Milli Takımı ve Milan'ın yıldız golcüsü Mario Balotelli, İsrail'e Facebook ve Twitter üzerinden tepki gösterdi. Balotelli, kendisine ait resmi Facebook ve Twitter sayfasından; "Çocuklar kumsalda oynarken negatif şeyler olmamalı" şeklinde bir mesaj yayınladı. Bu arada NBA basketbolcularından Dwight Howard ile Amare Stoudmire'ın yanı sıra şarkıcı Rihanna Gazze'ye destek tweet'i attıktan sonra gelen tepkiler üzerine yazdıklarını silmişti.

DİPLOMASİ EN DÜŞÜK SEVİYEDE
Gazze'de yaşanan vahşet üzerine önceki gece İstanbul ve Ankara'daki İsrail Büyükelçilikleri önünde binlerce kişi protesto yaptı. 2 kişi İstanbul'daki elçilik konutu kapısı önündeki direğe Tevhid ve Türk bayrağı astı. Eylemciler elçiliklere taş atınca polis su ve gazla olaylara müdahale etti. Olaylar üzerine İsrail, Türkiye'deki diplomat ailelerinin ülkeye dönmesini istedi. Diplomatik temsiliyeti de en düşük seviyeye indirildi.