İsrail 4 çocuğu daha öldürdü!

İsrail'in Gazze'nin iki kentine düzenlediği hava saldırılarında 4 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

Giriş Tarihi 17 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 17 Temmuz 2014, 20:19
İsrail 4 çocuğu daha öldürdü!

İÇİNDEKİLER

Gazze'de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusuna ait uçaklarının saldırılarında, Gazze kentinde 3, Han Yunus'ta 1 çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti.

Kudra, "Gazze kentine düzenlenen hava saldırılarında, 6 yaşındaki Fule Tarık Şahibir, 7 yaşındaki Cihad Isam Şahibir, 8 yaşındaki Vesim Isam Şahibir hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Han Yunus'ta ise 4 yaşındaki Rehef Halil el-Cebur yaşamını yitirdi, birçok kişi yaralandı" dedi.

Daha önce yaralanan ve hastanede tedavi gören 4 yaşındaki Yasin el-Hamidi'nin de hayatını kaybettiğini ifade eden Kudra, "İsrail'in bugün Gazze'nin çeşitli kentlerinde düzenlediği saldırılarla operasyonun başlamasından bu yana ölü sayısı 236'ya yaralı sayısı bin 764'e yükseldi" dedi.

Sağlık Bakanlığının ilk verilerine göre, İsrail'in saldırılarında şu ana kadar 55 çocuk, 26 kadın hayatını kaybetti.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüş, İsrail, bu olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye operasyon başlatmıştı.

BM'nin girişimiyle bugün taraflar arasında 5 saatlik uygulanan ateşkesin ardından İsrail'in bölgeye yönelik operasyonları yeniden başlamıştı.