Gazze Mesut

İsrail Gazze'ye bomba yağdırdı. Ölü sayısı 208'e yükseldi. Güzel haber ise Mesut Özil'den geldi. Almanya Milli Takımı forması giyen futbolcu, 1 milyon 300 bin liralık Dünya Kupası primlerini Filistin'e gönderdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Temmuz 2014 Güncelleme 17 Temmuz 2014, 01:13
Gazze Mesut

İÇİNDEKİLER

İsrail bomba yağdırdı, Gazze kan ağladı. Ölüm kusan İsrail'in, "Koruyucu Hat Operasyonu" adıyla 10 gün önce başlattığı katliam, dur-durak bilmedi. Önceki gün ateşkesin sağlanamamasının ardından İsrail uçak ve tanklarla saldırılara devam etti. İsrail donanmasından bir savaş gemisi ise Gazze'de bir sahili vurdu. 4 çocuk feci şekilde öldü. Hayatını kaybeden Filistinliler'in sayısı ise 208'e yükseldi. İsrail uçaklarından ise Gazze Şeridi'nin doğusuna "Evlerinizi terk edin" mesajları verildi. Çok sayıda Filistinli sokaklara döküldü. Çok sayıda bölge hayalet kente döndü. İsrail'in kadın ve çocukları hedef aldığı saldırılar nedeniyle Gazze ölüm şehri haline geldi. Bölgede kadın ve çocuklar kan ağlarken, Türk asıllı futbolcu Mesut Özdil'den ayakta alkışlanacak bir jest geldi.

ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
Almanya ve Arsenal'in futbolcusu Mesut Özil, yaptığı bağışla Gazzeli çocukların biraz olsun yüzünü güldürdü. Arjantin'i 1-0 mağlup ederek Dünya Kupası'nı kazanan Almanya Milli Takımı'nın Türk yıldızı Özil, Alman Futbol Federasyonu'nun dünya şampiyonluğu için verdiği 300 bin Euro'luk primi, İsrail'in bombaladığı Gazze'ye bağışladı. Maçlara dua ederek çıkan ve Arsenal formasını başarıyla terleten oyuncu 300 bin Euro'ya cebinden de 150 bin Euro ekledi.

İSRAİL'DE İLK KAYIP

İsrail'in bombardımanı sonucu Gazze'de kadın ve çocuklar can verirken, İsrail tarafı ilk kaybını verdi. İsrail ordusu, bir sivilin Gazze Şeridi'nden ateşlenen roket nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu arada İsrail, dünden itibaren Hamas lider kadrolarının evini de vurdu. Filistin Hükümeti İçişleri Bakanlığı binası da dünkü saldırılarda bombaların hedefi oldu.

BBC'YE TEPKİ
İngiliz yayın kuruluşu BBC, taraflı yayınlarıyla tepki çekti. Gezi eylemlerinde Türkiye'yi savaş bölgesi gibi gösteren BBC, kirli oyununu Gazze'de de oynadı. İsrail yanlısı yayınlar yapıp, Gazze'de ölen çocukları görmezden geldi. Tepkiler ise çığ gibi büyüdü. BBC'nin Londra'daki binası protesto gösterilerine sahne oldu.

FİLİSTİN MESAJINI SİLDİ...
İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamına ABD'li şarkıcı Rihanna önce sessiz kalmadı. Ancak baskıyla karşılaşınca mağdurları savunmadı. Ünlü şarkıcı, twitter'dan "Özgür Filistin" mesajı paylaştı. Ancak hayranlarından gelen, "Hamas'ı mı destekliyorsun?" baskıları üzerine ünlü yıldız 8 dakika içinde mesajını sildi. Benzer bir olay ünlü basketbolcu Dwight Howard'ın da başına geldi. Howard, 5.2 milyon takipçisiyle "Özgür Filistin" tweet'ini paylaştı ve hemen ardından sildi. Basketbolcu, daha sonra, "Az önceki mesajım bir hataydı" diye yazdı.