ABD çuvalladı!

TAKVİM 'IŞİD çuvalcı general Petraeus tarafından kuruldu' diye yazdı. ABD'nin 'Bize karşı tehdit oluşturursa saldırırız' açıklaması ise örgütün arkasındaki gücü kanıtladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Temmuz 2014 Güncelleme 05 Temmuz 2014, 01:14
ABD çuvalladı!

İÇİNDEKİLER

Irak'ta ilerleyişini sürdüren Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) ardındaki "küresel güç" kendisini belli etmeye başladı. TAKVİM, Irak'ı kan gölüne çeviren IŞİD'in, 2003'te Kuzey Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesi skandalında rol oynayan ABD'li General David Petraeus'un kontrolünde kurulduğunu yazdı. Her defasında IŞİD'i koruyan Petraeus, operasyon yapılacaksa Şiiler'in tarafında olunmaması gerektiğini söyledi.

DEMPSEY: TEHDİT OLUŞTURURSA SALDIRIRIZ
ABD'nin Irak tutumu ise TAKVİM'in haberini doğruladı. ABD Savunma Bakanı Martin Dempsey, IŞİD'e karşı saldırıya geçme planlarının olmadığını belirtti ve "ABD'ye tehdit oluşturursa saldırırız" dedi. IŞİD karşısında umudunu ABD'den alacağı savaş uçaklarına bağlayan Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'ye ise Washington'dan kötü sürpriz geldi. ABD "güvenlik gerekçesiyle" Maliki'nin IŞİD'e karşı beklediği savaş uçaklarını vermeyi erteledi. İşte tüm bu gelişmeler, kan kusan örgütün, eski CIA eski Başkanı Petraeus tarafından yönlendirildiği iddalarına bir kanıt olarak gösterildi.